Altın piyasasında gremse fırtınası! Nadir bulunuyor, elinde olan bayram ediyor!

Altın piyasasında gremse fırtınası! Nadir bulunuyor, elinde olan bayram ediyor!
GİRİŞ

Altın fiyatlarının artması hem yatırımcıları hem de kuyumcuları sevindirdi. Ancak altın çeşitleri arasında biri öne çıktı: Gremse altın.

Son dönemde artışa geçen altın piyasasında dikkat çeken gremse, fiyatını duyanları da şoke ediyor. Bu altın türü hem çok değerli hem de çok nadir.

Son dönemde kuyumcular gremse altın bulmak için uğraşıyor. Buldukları zaman da tanesini 32.744 TL’ye satın alıyorlar. Peki gremse altın kaç lira ve niçin bu kadar değerli? İşte soruların cevapları.

GREMSE ALTIN NEDEN BU KADAR DEĞERLİ?

Gremse altın, diğer altın türlerinden farklı olarak çok büyük ve ağır. Çeyrek altından 10 kat, yarım altından 5 kat daha değerli. Tam altından ise 2.5 kat daha büyük. Bu yüzden gremse altın, altın piyasasında en çok aranan altın halini aldı.

Gremse altın, bazen tam altın ile de karıştırılıyor. Ancak gremse altın, tam altından çok daha değerli. Gremse altın, tam altının 2.5 katı büyüklüğünde. Bunun yanında tam altın 22 ayar, gremse altın ise 24 ayardır. Bu da gremsenin değerinin daha fazla olmasını sağlamaktadır.

GREMSE ALTIN FİYATLARI NASIL?

Altın fiyatları son zamanlarda yükselişe geçti. Gremse altın fiyatları da bundan etkilendi. Şu anda gremse altın 32.744 TL’den satılıyor. Çeyrek altın 3.342 TL’den alınıp 3.412 TL’den satılıyor. Gram altın ise 1.961 TL’den işlem görüyor.

Gremse altın fiyatları, diğer altın türlerine göre çok daha yüksek. Bu yüzden kuyumcular gremse altın bulmak için çaba harcıyor. Gremse altın bulan kuyumcular, tanesini 32.744 TL’ye anında alıyor. Kuyumcuların açıklamalarında göre son dönemde gremse altın, altın piyasasında en çok kazandıran altın türü halini aldı.

KAYNAK: UŞAK HABER