Altın rekor kırdı, uzman uyardı: Cuma gününe dikkat

Altın rekor kırdı, uzman uyardı: Cuma gününe dikkat
GİRİŞ

Altın piyasası, jeopolitik riskler ve merkez bankalarının gevşek para politikaları nedeniyle son günlerde yükseliş trendinde.

Çarşamba günü hem ons hem gram altın tarihi zirveleri gördü. Ancak bu yükselişin sürdürülebilir olmadığını söyleyen Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları cuma gününe hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Memiş, çarşamba günü altının ons fiyatının 2.120 dolara kadar çıktığını ancak Fed Başkanı Jerome Powell’ın 2024 yılına ilişkin faiz indirimi beklentilerini değiştirebilecek açıklamalar yapabileceği toplantı öncesi geri çekildiğini belirtti. Ayrıca cuma günü ABD’de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin de altın fiyatları üzerinde etkili olacağını ifade etti.

SAĞLIKSIZ YÜKSELİŞLERE DİKKAT

Memiş, yatırımcılara şu tavsiyelerde bulundu: "Altın fiyatları hem ons hem gram cinsinden rekor kırıyor. Bu yıl 3000 TL’yi göreceğimizi düşünüyoruz. Ama ons altın 2070 dolardan 2141 dolara çok hızlı çıktı. Bu sağlıksız bir yükseliştir. Teknik olarak da bozulmalar var. Yıl içinde 2350 doları görebiliriz ama günlük yükselişlerin bu kadar sert olması normal değil. Dikkatli olunmalı.”

KAR SATIŞLARI GELEBİLİR

“Yeni bant aralığımız 2050-2150 dolar. 2141 dolar görüldü ve satış geldi. Bu fiyattan altın almam. 2100 dolar altına inince alım yaparım. Ama ons fiyatıyla altın almam. Kar satışlarını beklerim.

Cuma günü ABD’de istihdam verisi ve Powell’ın konuşması var. Bunlar bahane edilip 100 dolarlık satış yapılabilir.”

GRAM ALTINDA DA DİKKAT

Memiş, gram altının fiyatının dün 2 bin 327 TL’ye kadar çıktığını, bu rakamın çok yüksek olduğunu çünkü gram altının çok hızlı yükseldiğini ve düşüşleri de sert olabileceğini ifade etti. Bir günde 100 lira artışın sağlıksız olduğunu ifade eden Memiş, ons ve dolar desteğinin olduğunu ama sağlıksız olduğunu ve kar satışlarına hazır olunması gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: UŞAK HABER