Altın yatırımcılarına müjde: Uzman isim altında rekor için tarih verdi

Altın yatırımcılarına müjde: Uzman isim altında rekor için tarih verdi
GİRİŞ

Altın fiyatları küresel piyasalarda haftaya yatay başladı. Yerel piyasada ise altın ucuzladı. Ancak altının yıl içinde yeni zirvelere ulaşacağı öngörülüyor.

ABD ekonomisinin dördüncü çeyrek büyümesi ve Fed’in enflasyon ölçütü olan PCE verileri piyasaları etkileyecek. Fed faiz kararı da piyasaların odak noktasında.

Ons altın 2.030 dolar seviyesinde. Gram altın ise 1.967 TL’den alıcı buluyor. TGRT Haber’de konuşan Doç. Dr. Filiz Eryılmaz altın fiyatlarındaki rekor beklentisini paylaştı.

guncel-altin-fiyatlari-1.jpg

ALTIN GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUYOR

Eryılmaz, geçen hafta altında baskının ons altından kaynaklandığını ifade etti. ABD’den gelen güçlü verilerin Fed’in erken faiz artırımı ihtimalini artırdığını belirtti. Faiz artışının altına rakip olduğunu ve altını baskıladığını ifade etti ve ancak altının gelen verilere rağmen çok fazla düşmediğini ve güçlü duruşunu koruduğunu vurguladı.

Eryılmaz, bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren altında yükseliş trendinin başlayacağını öngörüyor. Hem ons altında hem de gram altında yılın ikinci yarısında tarihi zirvelerin görüleceğini tahmin eden Eryılmaz, gram altının desteğini ons altından alacağını ve dolar/TL’nin de etkili olacağını ancak eskisi kadar güçlü olmayacağını kaydetti.

guncel-altin-fiyatlari-3.jpg

BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Uzman isim, altının 2024 yılında her türlü yatırım aracından daha çok kazandıracağını söyledi. Ancak treni kaçırmamak gerektiğini de vurguladı. Bu dönemin alım fırsatı olduğunu tekrarlayan Eryılmaz, ikinci çeyrekten sonra mart ayından itibaren altında daha yüksek seviyelerin görüleceğini öngördü.

Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, geçen yılın en iyi alım fırsatı olduğunu ancak hâlâ alım fırsatı verdiğini belirtti. Bu hafta ABD’den gelecek veriler, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kararıyla birlikte altında geri çekilme yaşanabileceğini söyledi. Bu geri çekilmeleri mutlaka alım fırsatı olarak değerlendirmelerini istedi.

KAYNAK: UŞAK HABER