Bankalara otomatik fatura talimatı verenler dikkat! Aylık 500 lira faiz ödemeyin!

Bankalara otomatik fatura talimatı verenler dikkat! Aylık 500 lira faiz ödemeyin!
GİRİŞ

Kredi kartı ile otomatik fatura ödemede faiz oranları katlandı. Bankalar tarafından yapılan güncellemeyle birlikte faiz oranları 2 katına çıktı. Bu da daha fazla faiz ücreti anlamına geliyor.

Kredi kartıyla otomatik fatura ödemesi yapanlar dikkat! Bankalar faiz oranlarını yükseltti. Yeni oranlar müşterilere mesajla ve internetten bildirildi.

Aile bütçesini sarsan faturalar için aylık 500 liraya kadar fazladan faiz ödemek zorunda kalabilirsiniz. İşte detaylar ve dikkat edilmesi gerekenler.

otomatik-odeme-talimati-1.jpg

FAİZ ORANI YÜZDE 4,42’YE ÇIKTI

Bankaların otomatik fatura ödemesi için aldığı faiz oranı bankaya göre değişiyor. Ancak yüzde 2,49’dan başlayan oranlar yüzde 4,42’ye kadar çıkabiliyor. Şubat ayında bu oranlarla karşılaşan müşteriler şaşkınlık yaşadı. Daha önce 2-2,5 lira civarında olan faizler şimdi katlanmış oldu.

Ekonomi Gazetesi’nin haberine göre, bankaların bu hamlesi kış aylarında yüksek gelen faturalarda vatandaşın cebini daha da yaktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre, bankaların ücret ve komisyon gelirleri ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 158 arttı.

otomatik-odeme-talimati-2.jpg

1000 TL’LİK FATURA İÇİN 44 LİRA FAİZ

Yeni faiz oranlarına göre, 1000 TL’lik bir fatura için en yüksek BSMV ve KKDF hariç 44,2 lira, en düşük 24,9 lira faiz ödeniyor. Vergiler de düşünüldüğünde, 953 liralık bir fatura için 42,31 TL, 118 liralık bir fatura için ise 5,23 TL faiz alınmakta. Tüm faturaları otomatik ödeme talimatına bağlayan bir aile ise aylık 400-500 lira arasında faiz ödemek zorunda kalıyor.

BDDK’nın ocak ayı verilerine göre, bankacılık sektörünün karı yıllık bazda yüzde 18,6 geriledi. Bu, sektör karının 2021 Mayıs’tan beri ilk kez yıllık bazda düştüğü anlamına geliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER