Başarılı Öğrencilere Karne Hediyesi: 10 Bin 200 TL! Hemen başvurun…

Başarılı Öğrencilere Karne Hediyesi: 10 Bin 200 TL! Hemen başvurun…
GİRİŞ

Bugün karnelerini alan öğrenciler, takdir ve teşekkür belgeleriyle birlikte bir de karne hediyesi bekliyor.

Başarı Teşvik Programı kapsamında, bazı öğrencilere 10 bin 200 TL’ye kadar para ödemesi yapılacak. Gerekli koşulları sağlayan ailelerin bu programa hemen başvurmaları gerekiyor.

Peki, bu programdan kimler yararlanabilecek? Başvuru şartları neler? Ödemeler ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların cevapları…

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR?

Başarı Teşvik Programı, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını eğitime teşvik etmek için başlatılan bir programdır. Program, ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile yükseköğretim öğrencilerini kapsamaktadır.

Başarı Teşvik Programı’ndan faydalanmak için, öğrencinin sosyal yardım alan bir aileden olması, devlet okulunda okuması ve sınıfında ilk 3, okulunda ise ilk 5’e girmesi gerekmektedir. Bu şartları sağlayan öğrenciler, takdir veya teşekkür belgesi alarak, programdan yararlanma hakkı kazanacaklardır.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başarı Teşvik Programı’na başvurmak için, öğrencinin bulunduğu ildeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneğine başvurması gerekmektedir. Başvurular, her yıl iki dönem halinde alınmaktadır. İlk dönem başvuruları, karnelerin dağıtıldığı tarihlerde, ikinci dönem başvuruları ise yaz tatilinin başladığı tarihlerde yapılmaktadır.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Başarı Teşvik Programı ödemeleri, başvuruların ardından iki dönem halinde yapılacaktır. İlk dönem ödemeleri, karnelerin dağıtıldığı tarihlerde, ikinci dönem ödemeleri ise yaz tatilinin başladığı tarihlerde gerçekleştirilecektir.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR OLACAK?

Başarı Teşvik Programı ödemeleri, asgari ücrete göre belirlenmektedir. İlk ve orta öğretimdeki öğrenciler net asgari ücretin %60'ına kadar, yüksek öğretimdeki öğrenciler ise net asgari ücret kadar başarı desteği alacak ve bu destek iki dönem boyunca taksitler halinde ödenecektir.

KAYNAK: UŞAK HABER