Benzine indirim geldi, hesaplar değişti! 27 Eylül 2023 Uşak akaryakıt fiyatları

Benzine indirim geldi, hesaplar değişti! 27 Eylül 2023 Uşak akaryakıt fiyatları
GİRİŞ

Üst üste gelen akaryakıt zamlarının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Yetkililer, benzinin litre fiyatına indirim geldiğini açıkladı. Peki, Uşak’ta benzin kaç TL oldu?

Benzine indirim geldi, hesaplar değişti! 27 Eylül 2023 Uşak akaryakıt fiyatları - Pandemi dönemi itibari ile yükselişe geçen dolar kuru ve enflasyon, pek çok alanda olduğu gibi akaryakıt alanında da ciddi rakamların konuşulmasına sebebiyet verdi. Artan döviz kuruna bağlı olarak arka arkaya zamlar alan benzin ve motorin fiyatları, Rusya- Ukrayna savaşının da başlaması ile birlikte rekor seviyelere ulaştı.

Petrol rezervleri ile bilinen Rusya’nın savaş içerisinde olmasından ötürü brent petrolün hızla yükselmesi, ülke sınırlarımız içerisinde satışa sunulan akaryakıt ürünlerinde de fiyat değişikliğine gidilmesine yol açtı. Ayrıca seçim döneminden sonra hızla 18 TL’de 27 TL seviyesine yükselen dolar kurunun da etkisi ile arka arkaya zamlar alan benzin ve motorin fiyatları, temmuz ayında da değişen vergi oranları sebebi ile 5 TL birden yükseldi.

Tüm olumsuz gelişmelerin ardından OPEC+ liderlerinin sene sonuna kadar arz kısıtı kararı almış olmaları, brent petrolün aylar sonra 90 dolarlık kritik seviyeyi aşmasına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde 96 dolar seviyesine kadar yükselen brent petrolün varil fiyatı, benzin ve motorin fiyatlarının 40 TL’ye kadar dayanmasına yol açtı. Yüksek akaryakıt fiyatları sebebi ile araçlarını kullanamaz hale gelen sürücülerin indirim beklentisi giderek artarken yeni bir gelişme yaşandı. Yetkililer, benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere indirim yapıldığını belirtti.

1,94 TL İNDİRİM GELDİ

Yapılan zamların ardından ülke genelinde 39 TL seviyesini aşan benzinin ardından sürücülerin yüzlerini bir nebze olsun güldürecek yeni bir gelişme yaşandı. Yetkililer benzinin litre fiyatına 1,94 TL indirim yapıldığını ve söz konusu fiyat değişiminin pompaya yansımış olduğunu bildirdi.

UŞAK GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin indiriminin ardından Uşak ili için hesaplanmış olan güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

  • Benzin: 37,49 TL
  • Motorin: 40,94 TL
  • LPG: 17,42 TL

SHELL UŞAK AKARYAKIT FİYATLARI

shell.png

BP UŞAK AKARYAKIT FİYATLARI

bp.png

OPET UŞAK AKARYAKIT FİYATLARI

opet.png

PETROL OFİSİ UŞAK AKARYAKIT FİYATLARI

petrolofisi.png

KAYNAK: UŞAK HABER