Çalışmayanlara özel kredi fırsatları! Gelir belgesiz kredi şartları neler?

Çalışmayanlara özel kredi fırsatları! Gelir belgesiz kredi şartları neler?
GİRİŞ

Bankalardan çalışmayanlara veya herhangi bir geliri olmayanlara yönelik yeni kredi paketleri duyuruldu. Geliri olmayanlara bankalardan kefilsiz kredi koşulları neler?

Türkiye’de son dönemde artan işsizlik ve vatandaşların nakit ihtiyaçları aynı oranda artamaya devam ediyor. Yaşanan bu tür ekonomik sorunlar sonrasında bankalardan da çeşitli avantajlı kredi paketleri duyurulmaya başladı.

İhtiyaç sahiplerine yönelik bir yandan devlet destekleri ve sosyal yardımlar sunulurken, diğer yandan banklar tarafından da bu tür destekleri alamayanlar için kredi çözümleri sağlanıyor. Herhangi bir geliri olmayanlar her ne kadar risk grubunda olsa ve bankalar tarafından kredi kullanma olasılıkları düşük olsa da farklı yöntemler uygulanabiliyor.

2023/02/21/para-2.jpg

GELİR BELGESİZ KREDİ VEREN BANKALAR!

Herhangi bir aktif geliri olmayanlar için bazı bankalardan kredi seçenekleri sunulabiliyor. Bu kişilerin söz konusu bankalardan kredi kullanma olasılıkları her ne kadar düşük olsa da farklı finansman çözümleri kullanılabiliyor. Özellikle geçmişte yüksek kredi notuna sahip kişiler çalışmasa da daha yüksek kredi kullanabiliyor.

Genelde evli olan ve çalışmayan kadınlar eşlerini kefil göstererek bu kredilerden yararlanabiliyor. Takvim’de yer alan habere göre gelir belgesiz kredi olanaklarına sahip bankalardan bazıları ise şunlardır:

  • Akbank
  • ING Bank
  • QNB Finansbank
  • Türkiye İş Bankası

Bankaların gelir belgesiz ve kefilsiz/kefil şartlı kredilerinin koşulları değişecektir. Kredilerin dışında kredi kartı ile çekilebilen taksitli nakit avans yöntemleri de finansman ihtiyacının karşılanmasında önemli bir finansman modeli olarak değerlendirilmektedir. Her ne kadar bazı bankalar kredi skorlarına göre müşterilerine kredi verse de kefil, ipotek veya diğer şartlar ile bu kredileri sağlayacaktır.

2023/02/27/para-6.jpg

GELİR BELGESİZ KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Gelir belgesi aranmadan kredi kullanacakların farklı şartları yerine getirmeleri gerekecektir. Özellikle üzerine kayıtlı bir gayrimenkulü olanlar için süreç daha hızlı işleyebilir. Mülk sahibi olan kişiler bu mallarını ipotek göstererek ihtiyacı olan miktarda kredi kullanabilmektedir.

Garanti BBVA, Şeker Bank, Denizbank gibi bankalar bu tür kredilere sahiptir. İpotekle kredi veren bankaların kredi şartları değişebilir. Gelir belgesiz olarak kredi kullanmak istetenler için farklı finansman seçenekleri de bulunuyor.