Changan Türkiye’de 300.000 TL’ye sıfır otomobil satmaya hazırlanıyor!

Changan Türkiye’de 300.000 TL’ye sıfır otomobil satmaya hazırlanıyor!
GİRİŞ

Çinli otomobil devi Changan, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Ünlü otomobil markası 300.000 TL ile Türkiye’nin en ucuz otomobilini satışa sunabilir.

Çin merkezli faaliyet gösteren otomobil devi Changan’ın Türkiye’de en ucuz sıfır otomobil satışını gerçekleştirebileceği iddia ediliyor. Ünlü otomobil markasının Alsvin model aracının Türkiye’de satışa çıkmasının ardından fiyatının 300 bin TL olabileceği iddia edildi.

Çinli otomobil devlerinin son dönemde Türkiye pazarındaki faaliyetleri dikkat çekerken bir yenisinin daha eklenmesi bekleniyor. Ülkemizde 2023 Ağustos ayı itibariyle 700 bin liranın altında sıfır araç kalmazken Çinli otomobil devinin bu hamlesi şimdiden çok konuşulmaya başladı.

alsvin.jpg

CHANGAN ALSVİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Türkiye’de en ucuz fiyatlı sıfır aracı satmaya hazırlandığı iddia edilen Changan’ın fiyat ve performans açısından dikkat çeken modeli Alsvin, tasarımı ve teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor. 1.2 atmosferik motoru sayesinde 70 beygir güç üreten model, yakıt verimliliği açısından da oldukça cazip bir model olarak gösteriliyor.

Çarpışma testlerinden aldığı 3 yıldız ile güvenlik açısından da beklentileri karşılamayı başaran Alsvin, iyi bir fiyat performans aracı olmayı başarıyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda artan döviz kuru ve diğer ekonomik etkenler sonrasında yükselen otomobil fiyatlarının ardından Changan firmasının Türkiye’de uygun fiyatlı araç satışlarına başlayacağı beklentisi dikkat çekti.

0x0-cinden-turkiyeye-ucuz-sifir-otomobil-yolda-300000-tlye-satilabilir-bu-ozelliklere-bu-fiyat-saka-gibi-1692264011890.jpeg

CHANGAN ALSVİN TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELİYOR?

Çinli otomobil devi Changan’ın Alsvin modeli ile Türkiye pazarına ne zaman geleceği sorusu da merak edilmeye başladı. Çin kaynaklı haberlere göre firmanın 2023 yılının son çeyreğinde Türkiye pazarında faaliyetlerine başlaması bekleniyor. Türkiye’de son derece iddialı bir fiyat ile gelmeye hazırlandığı ifade edilen otomobilin başlangıç fiyatının ise 300 bin TL olabileceği aktarılıyor.

Satışa sunulacağı dönemdeki mevcut döviz kuru ve vergilere göre fiyatının iddia edilen rakamların üzerinde veya altında olması da mümkündür. Türkiye’de satılan en ucuz sıfır km sedan modellerinden biri olmaya hazırlanan Changan’ın Alsvin modelinin ne zaman satışa sunulacağı konusunda ise henüz net bir tarih paylaşılmış değil. Ancak yıl sonunda satışa çıkabileceği iddia ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER