Commerzbank'tan 2023 altın tahmini: Yıl sonunda 2.000 doları bulacak!

Commerzbank'tan 2023 altın tahmini: Yıl sonunda 2.000 doları bulacak!
GİRİŞ

Avrupa’nın en büyük emlak ikinci bankası haline gelen Commerzbank, yıl sonu için kritik altın tahmininde bulundu. Gram altını olanları da ilgilendiriyor. 2023 yıl sonunu bekleyin!

Altın piyasalarında son dönemdeki dalgalanmalar yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor. Birçok kişi için güvenli liman olan altın için özellikle FED’in faiz artırma kararlarına son vermesi gerektiği vurgulanıyor.

Ons altının yükselişine ve dolar kuruna bağlı olarak yurt içinde gram altında da hareketlilik yaşanıyor. Bu kapsamda yıl sonu hedeflerini açıklayan dev Alman bankası Commerzbank, altında kasırgaya işaret etti.

altin5.jpg

YIL SONU ALTIN TAHMİNİ 2 BİN DOLARA ÇIKTI!

Avrupa’nın önde gelen bankalarından olan Commerzbank, 2023 yılı sonu için kritik altın tahminini paylaştı. Ons altında benzer hedefler diğer birçok finans kurumu ve uzmandan da gelmişti. Yıl sonu için ons altının 1.950 – 2.000 dolar arasında bir seviyeye geleceği yönünde görüş bildirildi.

Ons altında olası bir yükseliş ise yurt içinde gram altın başta olmak üzere altın piyasalarına yükseliş olarak yansıyabilir. Bu nedenle küresel piyasalarda altının seyri yurt içindeki altın yatırımcılarını da yakından ilgilendiriyor. Uzmanların altın hakkında beklentileri ise özellikle uzun vadede yükseliş yönünde devam ediyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yakın dönemde faiz artırımına son verilmesi halinde altının güç kazanabileceği aktarılıyor.

altin.jpg

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Uzmanlardan altın piyasaları hakkında yeni yıl sonu hedefleri gelmeye devam ediyor. Bir yandan yeni hedefler açıklanırken, diğer yandan mevcut durumdaki belirsizlikler ise dikkat çekiyor. 19 Ağustos Cumartesi itibariyle hafta sonu kapalı olan piyasalarda gram altın 1.644 TL seviyesinde görülüyor. Çeyrek altın ise 2 bin 803 TL satış fiyatı ile takip ediyor.

Ons altında ise Commerzbank’ın yıl sonu hedefi 1.950 – 2.000 dolar olmasına karşın şu anki güncel fiyatı ise 1.889 dolar bandında ilerliyor. Yurt içinde hem dolar kurundaki hareketlilik hem de küresel piyasalarda ons altının yükselişe geçmesi halinde altın fiyatlarının artabileceği ifade ediliyor. Gram altındaki şu anki düşüşler ise alım fırsatı olarak nitelendiriliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER