Devrim Akyıl 'patlama olacak' diye duyurdu! Altın ve gümüş için fiyat verdi

Devrim Akyıl 'patlama olacak' diye duyurdu! Altın ve gümüş için fiyat verdi
GİRİŞ

Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından piyasaları değerlendiren Ekonomi Uzmanı Devrim Akyıl, altın ve gümüş fiyatlarının rekor seviyelere yükseleceğini ifade etti.

Devrim Akyıl 'patlama olacak' diye duyurdu! Altın ve gümüş için fiyat verdi - Merkez bankalarının enflasyon ile mücadele kapsamında aldıkları faiz kararları gündemden düşmemeye devam ediyor. Bu kapsam Amerika Merkez Bankası (FED) eylül ayı için faizi yüzde 5,25- 5,50 aralığında sabit bırakma kararı alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise 500 baz puanlık artışa giderek politika faizini yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Merkez bankaları tarafından yapılan kritik faiz açıklamalarının ardından başta altın piyasası olmak üzere yatırım aracı olarak görülen tüm piyasalar yakın takip altına alındı. Konu ile ilgili olarak birtakım değerlendirmelerde bulunan Ekonomi Uzmanı Devrim Akyıl, altında ve gümüşte ciddi patlamaların beklendiğini ifade etti.

altin17.jpg

“FAİZ ARTIRIMI YAPMAYA DEVAM EDECEK”

Ekonomi piyasalarına yönelik değerlendirmeleri ile dikkat çeken Uzman Akyıl, son olarak FED’in faiz kararını değerlendirdi. FED’in dolar endeksini güçlendirmeye çalıştığını ancak stagflasyonu yani enflasyonun yüksek ekonominin durgun olması durumunu yenemediğini belirten Akyıl, yetkililerin bu olguyu yenebilmek adına faizleri artırmaya devam etmek zorunda kalacaklarını ifade etti. Akyıl, sözlerine şu şekilde devam etti: “Piyasadan durgunluğa rağmen doğru veriler gelmeye başladı. Onu da yaptıkları anda durgunluğu değil depresyonu tetikleyebilirler. Çok büyük bir borç sorunu var ve o borcu çevirmenin maliyeti faizler artıkça artıyor.”

gumus.jpg

ALTIN VE GÜMÜŞE DİKKAT ÇEKTİ

Doğu merkez bankalarının bu süreçte fiziki altına yatırım yaptıklarını vurgulayan Akyıl, altının ve gümüşün geleceği ile ilgili de konuştu. Altın için ‘hemen uçacak diyemem’ ifadelerini kullanan Akyıl, şu süreçte gözlenen geri çekilmelerin bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ons altın tarafında bin 900 dolar seviyesinin önemli olduğunu ifade eden Akyıl, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ons altın bin 900’ün üzerinde kaldığı sürece bin 910’da da zaten 200 günlük ortalaması var, onun üstünde kaldığı sürece bir sorun değil. Yatay seyir devam edecek ancak bin 948 dolar aşıldığı an hem altında hem de gümüşte patlama olacak.”

KAYNAK: UŞAK HABER