Ek MTV ödemeyenlere faiz şoku: Zamlı ödeme yapılacak! Orana dikkat!

Ek MTV ödemeyenlere faiz şoku: Zamlı ödeme yapılacak! Orana dikkat!
GİRİŞ

AYM’den gelen ret kararının ardından ek MTV ödemesi yapmayanların gecikme zammı ödeyip ödemeyeceğin ilişkin sorular, bugün itibariyle yanıt buldu. Faiz için açıklama geldi.

Ek MTV ödemeyenlere faiz şoku: Zamlı ödeme yapılacak! Orana dikkat! - Deprem nedeniyle bir kereye mahsus olmak üzere 2023 yılı için getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine karşı açılan dava, dün toplanan Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından reddedildi. Bunun üzerine ise bu tarihe kadar ek MTV’yi ödemeyen kişilerin gecikme zammı ile karşılaşıp karşılaşmayacağı merak edilmeye başlandı.

Davayı bekleyip de ek MTV ödemeyenlere ödemeler noktasında gecikme zammı uygulanıp uygulanmayacağı netleşti. Açıklama ilgili kurumdan bugün gelirken, ek MTV ödeme yerleri de bir kez daha hatırlatıldı. Peki ek MTV'yi ödemeyenlerin durumu ne olacak? Ek MTV için ne kadar gecikme faizi alınacak?

EK MTV’Yİ ÖDEMEYENLER GECİKME ZAMMI ÖDEYECEK Mİ?

İlk taksit ödemelerinin 6 Eylül 2023 tarihine kadar yapılması zorunlu olan ek MTV ödemesinde ilk taksitin yüzde 87’si tahsil edildi. Şu an için 13,2 milyar TL gelir elde edilen ek MTV ödemelerinde ödeme tarihini kaçıran kişilerin gecikme zammı ödeyip ödemeyeceği de netleşti. Zamlı bir şekilde ödeme yapacak olan bu kişiler aylık yüzde 2,5 gecikme faizinden hesaplanan zamlı tutarı ödeyecek. İkinci taksit ödemeleri için verilen ek MTV ödemeleri için verilen süre ise, 30 Kasım 2023 tarihinde sona erecek.

EK MTV ÖDEMELERİ NEREYE YAPILACAK?

Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait internet adresi aracılığıyla yapılabileceği gibi interaktif vergi dairesi ve Gelir İdaresi Başkanlığı mobil uygulamasından da gerçekleştirilebiliyor. Aynı şekilde anlaşmalı bankaların kredi, banka kartları ya da banka hesabından ödemeler de ek MTV için yapılabiliyor. Banka şubelerden, mobil telefon ve internet bankacılığı üzerinden de alınan ek MTV ödemeleri fiziki olarak vergi daireleri ile PTT aracılığıyla da ödenebiliyor. Ek MTV’nin ödenmemesi halinde ise araç muayenelerinin yapılmayacağı bilinirken; aynı zamanda aracı trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma olarak bilinen teşhir kapatma işlemleri de uygulanabiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER