Ekonomist İslam Memiş, Ağustos sonuna işaret etti: Altın almak için son fırsat!

Ekonomist İslam Memiş, Ağustos sonuna işaret etti: Altın almak için son fırsat!
GİRİŞ

Altın almak için doğru zaman mı? Finans Uzmanı İslam Memiş’ten altın yatırımcısına yeni uyarılar geldi. 1.950’nin üzerine ataklar bekleniyor. İşte altında son durum…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten altına yönelik kritik değerlendirmeler yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından kısa süre önce açıklanan rekor faiz artışı sonrasında altın sert düşmüştü.

Altındaki sert düşüşlerin yatırım yapmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünen İslam Memiş, altının yeniden yükseliş trendine geleceğini duyurdu. Düşük fiyattan altın almak için son fırsat olabileceğini aktaran İslam Memiş, Merkez Bankası kararı sonrasında piyasalarda oluşan son durumu değerlendirdi.

altin.jpg

DÜŞÜK FİYATTAN ALTIN ALMAK İÇİN SON FIRSAT!

Finans Uzmanı İslam Memiş, altın piyasaları ile ilgili yeni analizlerini paylaştı. Altın fiyatlarının düşüşe geçtiği dönemde altın fırsatına işaret ediyor. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell’ın geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamalara dikkat çekti.

Beklenti ve fiyat dalgalanmaları için her şeyin beklediği gibi olduğunu ifade eden İslam Memiş, geçen ay açıklanan faiz kararının ardından fiyatların uzun soluklu bir düşüş trendine girdiğini söyledi. Rakamların ise 1.890 direncinin altına sarktığını söyledi.

altin8.jpg

ALTIN 1950’NİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR!

Düşüşlerin yavaşlayacağını aktaran İslam Memiş, 1.890 direncinin altına kadar sarktığını belirtti. İlerleyen günlerde ise bıçak gibi kesilebileceğini söyleyen İslam Memiş, özellikle Ağustos’un son günlerinde ons tarafından 1.950 doların üzerine yönelik yeni atakların oluşabileceği yorumu yapıldı.

Toplantı sonrasında FED Başkanı Powell’ın açıklamalarına dikkat çeken İslam Memiş, vakit geldi diyerek uyardı. Piyasalarda durumun tersine döneceğini aktardı. Dolarda düşüş bekleyen İslam Memiş, altın ve euro’da eni yükselişler beklediğini açıkladı.

altin15.jpg

ALTINDA SON DURUM NE?

29 Ağustos Salı itibariyle altın fiyatlarında hareketlilik de devam ediyor. Günün ilk yarısını 1.645 TL ile sürdüren gram altının yanı sıra çeyrek altın 2.776 TL’den işlem görüyor. Ons altın ise 1.923 dolar bandında ilerlemeye devam ediyor. Önümüzdeki dönem için atın fiyatlarında İslam Memiş başta olmak üzere birçok uzmanın yükseliş beklentisi de devam ediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER