Elektrikli Passat ID.7'nin Avrupa fiyatı netleşti: Peki, Türkiye fiyatı ne kadar?

Elektrikli Passat ID.7'nin Avrupa fiyatı netleşti: Peki, Türkiye fiyatı ne kadar?
GİRİŞ

Alman otomobil devi Volkswagen’in ülkemizde bir hayli sevilen Passat modeli kısa süre önce satıştan kaldırıldı. Elektrikli alternatifi olduğu söylenen ID.7’nin Avrupa fiyatı ise şaşırttı!

Elektrikli Passat ID.7'nin Avrupa fiyatı netleşti: Peki, Türkiye fiyatı ne kadar? - Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil markalarından olan Volkswagen, özellikle Passat modeliyle büyük bir başarı yakaladı. Bundan kısa süre önce Volkswagen Passat Sedan modelini satıştan kaldırdığını duyurmuştu. Önce kademeli olarak üretimi azaltılan otomobil, 2023 yılında resmi siteden kaldırıldı.

Volkswagen Passat’ın yerine getirilen elektrikli modelin ise Passat’ın yerini alıp alamayacağı konusu ise merak ediliyor. ID.7 modelini satışa sunmaya hazırlanan Volkswagen, Avrupa’da aracın ön sipariş sürecini başlattı. Böylece aracın Avrupa fiyatı da belli oldu. Uzmanlar Türkiye’ye gelmesi halinde olası tahmini fiyatını da hesapladı.

elektrikli-passat-id-7nin-1.jpeg

VOLKSWAGEN ID.7 ÖZELLİKLERİ NELER?

Elektrikli otomobillerinde kullandığı MEB platformu üzerinde inşa edilen ID.7, Volkswagen’in D segment sedan modellerin arasında bulunan Arteon’a yakın boyutlara sahip. Birinci sınıf kalite ve teknoloji sunması beklenen aracın tasarımı da dikkat çekiyor.

Sesli asistan özelliği de bulunan araç, ‘’Merhaba Volkswagen’’ denilerek aktif edilecek. Sahip olduğu elektrikli motoru ise 286 PS gücünde. Şirket tarafından daha önce hiçbir elektrikli modelde bu kadar güçlü motor tercih edilmedi. WLTP standartlarına göre 700 km menzile sahip olacak. 200 kW’a kadar şarj desteği de bulunuyor.

elektrikli-passat-id-7nin-2.jpeg

VOLKSWAGEN ID.7 AVRUPA FİYATI NE KADAR?

Kısa süre önce global lansmanı yapılan Volkswagen ID.7, elektrikli sedan modelleri arasında yeni bir rekabete kapı açacak. Avrupa pazarında ön sipariş sürecine açılan aracın fiyatı da belli oldu. Avrupa satışında Volkswagen ID.7 210 kW 286 PS Elektrikli Pro Otomatik modeli için fiyat 56.995 euro olarak belirlendi.

VOLKSWAGEN ID.7 TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Volkswagen’in ID.7 modelinin henüz Türkiye’de satışına dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak Webtekno tarafından bugün Türkiye’ye gelse tahmini fiyatının ne kadar olacağı hesaplandı. Bu kapsamda vergisiz fiyatı 1.633.903 TL olarak hesaplanan aracın, %50 ÖTV ve %20 KDV eklendiğinde fiyatının ortalama 2 milyon 941 bin 25 TL’ye yükseldiği görülüyor.

KAYNAK: UŞAK HABER