Emekliler dört gözle bekliyordu! 2024 Ocak zam farkı ödemesi ne zaman yapılacak?

Emekliler dört gözle bekliyordu! 2024 Ocak zam farkı ödemesi ne zaman yapılacak?
GİRİŞ

Emekli Sandığına bağlı olarak maaş alanlar, 2024 Ocak ayında maaşlarına zam farkı ve ek ödeme alacaklar. Bu ödemelerin ne zaman yapılacağı ve ne kadar olacağı belli oldu. İşte, merak edilenler…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı aylığı alanların 2024 Ocak ayında maaşlarına yansıyacak zam farkının ne zaman ödeneceğini duyurdu.

SGK, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada herkesin merakla beklediği o tarihi açıkladı. İşte emeklileri sevindiren o haber.

FARKLAR O TARİHTE HESAPTA!

SGK, 4/1-c kapsamındaki emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların, 1 Ocak 2024’ten itibaren maaşlarında meydana gelen zam farkının, banka veya PTT şubelerine gönderileceğini ve 26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren ödenmeye başlanacağını bildirdi.

SGK, ayrıca, aylıklarını her ay veya üçer aylık dönemlerde alanlara, zam farkının kaç aylık tutarda ödeneceğini de açıkladı. Buna göre, her ay aylık alanlara 1 aylık, Kasım, Aralık ve Ocak döneminde aylık alanlara 2 aylık, Aralık, Ocak ve Şubat döneminde aylık alanlara 3 aylık, Ocak, Şubat ve Mart döneminde aylık alanlara ise 4 aylık zam farkı ödenecek. Toplamda 2 milyon 481 bin 769 kişiye 19,3 milyar TL zam farkı ödemesi yapılacak.

2023 YILI EK ÖDEME

Öte yandan, Emekli Sandığı Kanunu’nun Ek 79. Maddesi uyarınca, harp veya vazife malullüğü nedeniyle aylık bağlananlar ile bunlardan aylık bağlanan hak sahiplerine, 2023 yılında da ek ödeme yapılacağı belirtildi. Bu ödemelerin de maluliyet derece ve göstergelerine göre belirlendiği ve 26 Ocak’ta ödenmeye başlanacağı kaydedildi.

SGK, 5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK), 4/1-(b) (BAĞ-KUR) ve 4/1-© (Emekli Sandığı) kapsamında aylık alan 59 bin 33 kişiye, toplam 992,9 milyon TL ek ödeme yapılacağını duyurdu.

KAYNAK: UŞAK HABER