Emeklilere peş peşe müjdeler! Ek zamdan sonra şimdi de seyyanen artış iddiası

Emeklilere peş peşe müjdeler! Ek zamdan sonra şimdi de seyyanen artış iddiası
GİRİŞ

Emekli maaşlarına yapılacak ek zam oranı yüzde 49,25 olarak açıklandı. En düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seçim öncesi bir zam daha gelebileceğini iddia etti.

Emekli maaşlarına yapılan ek zamlar, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir konu. Son olarak, Meclis’ten geçen düzenlemeyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 zam verildi.

Bu zamla birlikte, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Yeni emekli kök aylığı tablosu da değişti. Bu arada SGK Uzmanı Özgür Erdursun bomba bir iddia ile gündemi sarstı. İşte Erdursun’un heyecanlandıran açıklaması.

EMEKLİLERE SEÇİM ÖNCESİ BİR ZAM DAHA MI GELİYOR?

Emekli maaşlarına gelen ek zamların devam edip etmeyeceği ise merak konusu. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, mart ayında seyyanen bir zam daha verilebileceğini söyledi. Erdursun, emekliye yapılan son zamların bunların olup olmadığı sorusuna cevabı “Bence, bu değildir!” şeklinde oldu.

Erdursun, hükümetin anketlere bakarak karar verdiğini, şu anda seçimlerin değil maaşların ve ekonominin konuşulduğunu ve yapılan artışların anketlere nasıl yansıdığının incelendiğini ifade etti.

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLERİ MAĞDUR MU OLDU?

Bu arada emekli maaşlarına yapılan ek zam, emekli sandığı emeklilerini memnun etmedi. Emekli sandığı emeklileri, toplu sözleşmeyle elde ettikleri yasal hakla birlikte daha fazla fark almayı bekliyordu. Ancak, SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle aynı oranda zam aldılar. Erdursun, bu durumu şöyle yorumladı:

“Muhalefet de bir nebze olsun dillendirmeye başlayınca ekstra yüzde 6. 68’lik bir oran açıklandı. Kötü mü oldu, kötü olmadı. SSK, Bağkur emeklileri için iyi oldu ama emekli sandığı emeklilerinin kendilerinin toplu sözleşmeyle yasal olarak hakları vardı.”

KAYNAK: UŞAK HABER