Emeklileri heyecanlandıran haber! 17 bin TL iddiası gündeme bomba gibi düştü

Emeklileri heyecanlandıran haber! 17 bin TL iddiası gündeme bomba gibi düştü
GİRİŞ

Emekliler için önemli bir gelişme yaşandı. Meclis, emekli maaşlarına yüzde 49.25 zam yapılmasını onayladı. Böylece en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıktı. Ancak bu zam emeklileri memnun etmedi. Son iddialar ise emeklileri heyecanlandırdı.

Emekliler, daha fazla zam ve en düşük emekli maaşının artmasını istiyor. Konu ile alakalı heyecanlandıran yeni bir iddia var.

Ünlü ekonomist Turhan Bozkurt, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, en düşük emekli maaşının 17 bin TL’ye yükselebileceğini söyledi. Bozkurt, bunun ne zaman olacağını da açıkladı. İşte Bozkurt’un açıklamaları…

EMEKLİLERE SEÇİM ZAMMI YAPILACAK MI?

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi, emeklilere yeni bir zam müjdesi verilebileceği konuşuluyor. Bazı kaynaklara göre, hükümet, emeklilerin maaşlarını asgari ücret seviyesine getirmeyi planlıyor.

En düşük emekli maaşının 17 bin TL olacağı iddiası var. Ünlü ekonomist Turhan Bozkurt, sosyal medyada bomba bir paylaşımda bulundu. Bozkurt, 31 Mart seçimleri öncesinde, en düşük emekli maaşının 14.000-17.000 TL aralığına çıkabileceğini ileri sürdü. Bozkurt, bunun emekliler için büyük bir maddi rahatlama ve refah artışı sağlayacağını belirtti ve emeklilerin gelirlerinin artmasının, zorlu ekonomik şartlarda, hayat kalitelerini yükselteceğini ifade etti.

EMEKLİLERE EK ZAM NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emeklilerin uzun süredir beklediği ek zam oranı ve 2024 yılında geçerli olacak en düşük emekli maaşı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emeklilere yapılan ek zamla ilgili açıklama yaptı.

Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ödenecek zam farklarının, Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra, bir hafta içinde hesaplara yatacağını duyurdu. Bu arada emeklilere ek zam yapılmasını sağlayan yasal düzenleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı. Resmi Gazete’de yayınlanacak olan düzenleme, gelecek haftadan itibaren emeklilerin ek gelirlerini artıracak.

KAYNAK: UŞAK HABER