Emeklilerin cebi parayla doluyor, Çift maaş alanlar ne kadar promosyon kazanacak?

Emeklilerin cebi parayla doluyor, Çift maaş alanlar ne kadar promosyon kazanacak?
GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu bankalarının promosyonlarının artırılmasına ilişkin açıklamasının ardından ödemeler bugün hesaplara aktarılıyor. Peki iki aylık alanlar çift promosyon alabiliyor mu?

Türkiye’de milyonlarca emekliyi ilgilendiren promosyon ödemeleri bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı.

Kamu bankalarına yönelik zamlı promosyon müjdesinin ardından, emeklilerin yüzünü güldürecek bu gelişme, 8.000 TL ile 12.000 TL arasında değişen ödemelerin yapılacağını müjdelerken, çift maaş alan emekliler için ise durum daha da avantajlı hale geliyor.

ÇİFT MAAŞ ALANLARA EKSTRA AVANTAJ

Emekli maaşlarına göre belirlenen promosyon tutarları, SGK’nın son duyurusuyla birlikte dul ve yetim maaşı alanlar için de 5.000 TL’den başlayarak artış gösteriyor. Bu durum, özellikle çift maaş alan emekliler için ekstra bir promosyon hakkı doğuruyor.

Sosyal güvenlik sistemimizde, dul ve yetim aylığı almak üzere iki ayrı maaş alma imkanı bulunuyor. Bu, vefat eden eşinizden ve anne veya babanızdan maaş alabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, maaş alınacak kişinin vefat tarihleri ve emekli olunan kurumlar.

2008 yılı öncesinde vefat eden eş ve anne veya babadan, farklı emeklilik kurumları söz konusuysa, hem dul aylığı hem de yetim aylığı alma hakkınız bulunuyor. Üstelik, emekli maaşları dosya bazında hisselere göre dağıtıldığı için, eşinizin ve anne veya babanızın maaşlarını ayrı ayrı alabiliyorsunuz. Bu da bankada ayrı ayrı promosyon hakları doğuruyor.

PROMOSYON GÜNCELLEMESİ NASIL YAPILIR?

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emeklilerin mevcut sözleşmelerini güncellemeleri için şubelere gitmelerinin önemine dikkat çekiyor. Yılmaz, ATM, SMS, telefon ve e-Devlet üzerinden de promosyon sözleşmesi yapılabileceğini belirtiyor. Bu süreçte, emeklilerin haklarını tam anlamıyla alabilmeleri için bilinçli hareket etmeleri ve gerekli güncellemeleri yapmaları büyük önem taşıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER