Emeklilerin gözü kabinede: 20 Bin TL müjdesi verilecek mi?

Emeklilerin gözü kabinede: 20 Bin TL müjdesi verilecek mi?
GİRİŞ

Emeklilerin maaş ve ikramiye sorunu, bugün yapılacak olan Kabine toplantısında ele alınacak. Kabineden önemli bir sürprizin çıkacağı iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde yaptığı konuşmalarda emeklilere seyyanen zaman ile alakalı durumun gündeme getirmiş ve seyyanen zammın çok zor olduğunu ifade etmişti.

Ama kulislerde gerçekleştirilecek kabine toplantısı sonrası emeklilere bayramlarda verilecek ikramiyelerde artış yapılacağı iddia ediliyor. Hükümete yakın gazetecilerden Cem Küçük, bu konuda iki farklı senaryoyu dile getirdi. Şimdi Küçük’ün dile getirdiği senaryolara göz atalım.

EMEKLİLERİN İKRAMİYE TEPKİSİ

Emekliler, bu yıl bayramlarda 3 bin lira ikramiye alacaklarını öğrendiklerinde çok da memnun olmadılar. Çünkü memurlara seyyanen zam verilirken, emeklilere verilmedi. Emekliler, ikramiyelerin de enflasyona göre artırılmasını istiyorlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda emeklilerin haklı olduğunu söyledi ama seyyanen zammın neden olmayacağını da detayları ile açıkladı. Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli de emeklilerin şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

EMEKLİLERİN İKRAMİYE UMUTLARI

Emekli maaşları ve ikramiyeleri ile ilgili bir açıklama da gazeteci Cem Küçük’ten geldi. Küçük, emeklilerin şikayetçi olduğunu vurgulayarak, ikramiyelerde yapılacak bir artışın sinyalini verdi. Küçük, bugünkü Kabine toplantısında iki olasılık olduğunu söyledi. Buna göre, emekliler iki bayramda toplam 10 bin lira ya da 20 bin lira ikramiye alacaklar. Küçük, bunun bir iddia olduğunu ve akşam toplantı sonrasında netleşeceğini ifade etti.

EMEKLİLERİN DURUMU

Türkiye’de 16 milyon emekli var. Bunların 11 milyonu çalışmıyor, 5 milyonu çalışıyor. Emeklilerden hemen hemen 9 milyonu 10 bin TL maaş almakta. Bu maaşlar, enflasyon karşısında eriyor. Emekliler, maaş ve ikramiyelerde adalet istiyor. Bugün yapılacak olan Kabine toplantısı, emeklilerin gözü kulağı olacak.

KAYNAK: UŞAK HABER