Emeklilerin gözü zamlı maaşlarda: Ünlü profesörden 4 bin TL ek zam iddiası

Emeklilerin gözü zamlı maaşlarda: Ünlü profesörden 4 bin TL ek zam iddiası
GİRİŞ

Emekli maaşı zammı ile alakalı meydana gelen son gelişmeler vatandaşlar tarafından heyecanla izleniyor. Şimdi de gündemde seyyanen zam var. İşte yeni iddialar.

Emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapılması, milyonlarca vatandaşı sevindirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu bu zamla birlikte, en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseldi. Ancak bu zam, emeklilerin beklentilerini karşılamadı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine mart ayında 4 bin TL ek zam verileceğini iddia etti. Prof. Dr. Şener bunun yanında emekli maaşlarının asgari ücrete eşitlenmesi için de çalışmaların sürdüğünü söyledi. İşte ünlü profesörün yapmış olduğu açıklamaların detayları.

EMEKLİLER YILINDA YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

Prof. Dr. Şener, katılmış olduğu bir televizyon programında, emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yılı ‘emekliler yılı’ ilan ettiğini hatırlatarak, “Emekli maaşlarının 17 bin TL olması ya da en azından 14 - 15 bin TL’lik bir taban maaş oluşturulması konusunda görüşmeler var. Bu, hükümetin gündeminde olan konulardan biri.” dedi. Şener, bu konunun bütçe imkanlarına bağlı olduğunu da vurguladı.

SSK VE BAĞ-KUR’LULARA MÜJDELİ HABER

Prof. Dr. Şener, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yönelik yeni düzenlemelerin de yolda olduğunu müjdeledi. Bu sene içerisinde Bağ-Kur’luların prim gün sayılarında bir iyileştirme yapılacağını vurgulayan Şener, “Ayrıca ev kadınlarına 3’te 1 oranında prim desteği sağlanacak. Bunun yanı sıra en düşük emekli maaşının asgari ücrete yakın olması için çalışmalar sürüyor. Bunların hepsi Aralık sonuna kadar hayata geçirilecek.” şeklinde konuştu. Şener, emeklilerle alakalı yapmış olduğu bu açıklamalar büyük ilgi gördü ve sosyal medyada gündem oldu.

KAYNAK: UŞAK HABER