Emeklilerin seçim sonrası umudu: 1 Nisan’da cepler parayla dolacak

Emeklilerin seçim sonrası umudu: 1 Nisan’da cepler parayla dolacak
GİRİŞ

2024 yılında emekli maaşlarına yapılan zamlar seçim öncesi gündemdeki yerini koruyor. Emeklilere verilen 3 bin TL'lik bayram ikramiyesinin ardından maaşlara ve ikramiyelere zam konusundaki tartışmalar yeniden alevlendi.

Yerel seçimlerin ardından emeklilerin yüzünü güldürecek bir haber geldi. 1 Nisan’da emekli maaşlarına ek zam yapılacağı ve bayram ikramiyelerinin de artırılacağı iddia edildi.

Gazeteci Cem Küçük, TGRT Haber’de yayınladığı programda bu iddiaları gündeme getirdi. Küçük, emeklilerin maaş ve ikramiye beklentilerine karşılık umut veren bir bilgiyi katıldığı bir canlı yayın paylaştı.

EMEKLİ MAAŞLARINA 1 NİSAN’DA ZAM

2024 yılında emekli maaşlarına yapılan zamlar, seçim öncesi tartışma konusu oldu. Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri 3 bin TL’ye yükseltilse de yetersiz kaldığı noktasında çok sayıda eleştiri aldı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılının emekli yılı olarak ilan edildiğini ifade etmişti. Bu kapsamda yeni iddialar gündeme geldi.

Cem Küçük’ün programına katılan TGRT Haber Ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, emeklilere ek zam yapılacağını söyledi. Yıldız, “Ekonomistler, 1 Nisan’da emekli maaşlarının artacağını belirtiyor. Ek zam ihtimali kulislerde konuşuluyor” dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİNE DE ZAM GELEBİLİR

Yıldız, emeklilerin bayram ikramiyelerine de zam beklediğini ifade etti. Yıldız, Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 8 - 9 Nisan gibi hesaplara yatırılacağını, bu tarihten önce ikramiyelere de zam gelebilme ihtimalinin olduğunu ve bu yönde bir beklentinin olduğunu dile getirdi.

Yıldız, EYT’lilerin de bayram ikramiyelerinden yararlanabileceğini hatırlattı. Yıldız, “EYT’liler, 31 Mart 2024’e kadar başvurularını yaparlar ise Ramazan Bayramı ikramiyesini alacaklar. 31 Mart’tan sonra başvuranlar ise Kurban Bayramı ikramiyesini alacaklar” dedi. Yıldız, Kurban Bayramı ikramiyelerinin de 15 Haziran’a kadar ödeneceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: UŞAK HABER