Emekliye 5 bin TL ikramiye yatacak mı? Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekliye 5 bin TL ikramiye yatacak mı? Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak?
GİRİŞ

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında yeni atılımlar da devam ediyor. Peki, emekliye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi yatacak mı? İşte 5.000 TL ikramiyede son durum…

Emekliye 5 bin TL ikramiye yatacak mı? Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? - 29 Ekim’in yaklaşmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı heyecanı da tüm yurttaşları sardı. 100’üncü yıla özel birçok atılım ve yenilik de duyurulmaya devam ediyor. Sosyal medyada ise bazı kaynaklardan emekliye 29 Ekim’e özel 5.000 TL ikramiye ödeneceği aktarılıyor.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilip verilmeyeceği konusu da gündeme geldi. Özellikle son dönemde emeklinin yaşadığı maddi sorunlara yönelik ara dönemde verilecek desteğin oldukça yararlı olacağı ifade ediliyor.

2023/02/21/para-2.jpg

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal medyada ve bazı kaynaklarda Türkiye’de emeklilere yönelik yeni bir ikramiyenin verilmesi yönünde haberler gündeme geldi. Ortaya atılan iddialara göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında emeklilere 5 bin TL bayram ikramiyesi verileceği ifade ediliyor. Şu an için konu sadece bir iddiada ibaret.

Normal şartlar altında emeklilere her yıl iki defa sadece dini bayramlar için Ramazan ve Kurban bayramında ikramiye veriliyor. Bu yıl gelen zamla beraber her iki bayramda için 2.000 TL olarak belirlendi.

2023/02/27/para-6.jpg

EMEKLİYE CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Türkiye’de milyonlarca emekli maaşlara ara zam beklerken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özelinde bir ikramiyenin de yatırılacağına dair iddialar gündemde geniş yankı uyandırdı. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Bu nedenle şu anda emekliye 5.000 TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi yatacağı konusu sadece bir söylenti.

Sosyal medyada özellikle kısa sürede yayılan bu haber hakkında doğrulayıcı herhangi bir açıklama yok. İddiaların yayılması halinde konu hakkında yetkililerden açıklama gelebilir. Normal şartlar altında emeklilere sadece Ramazan ve Kurban bayramında ikramiye veriliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER