Erdoğan talimatı verdi: Emekliye ara zam düzenlemesi Ekim'de Meclis'te!

Erdoğan talimatı verdi: Emekliye ara zam düzenlemesi Ekim'de Meclis'te!
GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa süre önce emeklilere yönelik ara zam mesajı verilmişti. Ekim ayında düzenlemenin Meclis’e gelmesi bekleniyor. İşte emekli zammında detaylar…

Türkiye’de milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinden gelecek 2024 – 2025 yılı zam oranlarına çevrildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilere yönelik ara zam mesajları da verilmişti.

Memurlara gelecek zamlara ek olarak emeklinin de maaşlarında iyileştirme mesajları peş peşe verilmişti. Meclis’te gelecek olan düzenleme ile en düşük emekli maaşı olarak şu an için uygulanan 7.500 TL taban ücretin artırılması da gündemde yer alıyor.

2023/02/27/para-10.jpg

EMEKLİYE ARA ZAM DÜZENLEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kısa süre önce emeklileri memnu edecek adımların atılacağına ve ara zamma ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Zam sinyalleri veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından çalışmaların ne zaman yapılacağı ise merak edilmeye başladı. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kapsamında yer alan emeklilerin gözü kulağı ise ara zamma çevrildi.

Emekliye zam düzenlemesinin Ekim’de faaliyetlerine başlayacak olan Meclis’te ilk görüşülecek konular arasında yer aldığı ifade ediliyor. 7.500 TL en düşük emekli maaşının da bu kapsamda artırılması bekleniyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu hakkında talimat verdiği aktarılmıştı.

2023/02/27/para-50-tl.jpg

KADEMELİ ARTIŞ VE PRİME GÖRE DÜZENLEME GELEBİLİR!

SSK ve Bağ Kur emeklilerinin taban maaşlarından itibaren ücretlere kademli artış gelebileceği de aktarılıyor. Bu kapsamda emekli zammı da 7.500 – 10.000 TL, 10.000 TL – 15.000 TL, 20.000 TL ve üzeri için kademeli olarak artış belirlenecek. Kademeli artışla 14 bin TL alan emekli, yüzde 45 zam formülü ile Temmuz ayında 20 bin 30 TL emekli aylığı alacak.

Prime göre düzenleme de dikkat çeken konular arasında yer alıyor. Yılın ikinci yarısında emekliler yüzde 25 zam aldı. Düzenleme ile SSK ve Bağ Kur emeklileri 5,23 puan, memur emeklileri ise 7,45 puan refah payı aldı. Bu kapsamda primde dengesizlikler ve diğer konuların da çözüme kavuşması bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER