Esnafın yüzü gülecek! Bakan Bolat’tan esnafa dev kredi müjdesi

Esnafın yüzü gülecek! Bakan Bolat’tan esnafa dev kredi müjdesi
GİRİŞ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnafa yönelik finansman destek kredisi programını açıkladı. Kredi zor durumda olan esnafı ayağa kaldıracak.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da esnaf temsilcileriyle bir araya geldi. Esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Bolat, esnafa müjdeli haber verdi.

Bakan Bolat TESKOMB aracılığıyla verilecek kredinin limitinin 750 bin liraya yükseltildiğini ve bugünden itibaren başvurulabileceğini bildirdi.

ESNAFA 750 BİN LİRA KREDİ

Bolat, AK Parti hükümetinin esnafa verdiği öneme değinerek, son 21 yılda esnafa 450 milyar lira sübvansiyonlu destek sağlandığını söyledi. Bolat, esnafa finansman destek kredisi programını şöyle anlattı:

“Bugün size güzel bir haberim var. Esnafımızın finansman ihtiyacını karşılamak için TESKOMB üzerinden verdiğimiz kredinin limitini artırdık. Daha önce 500 bin lira olan limit, birkaç ay önce 650 bin liraya çıkmıştı. Bugün itibarıyla 750 bin liraya yükselttik. Bu krediyi yüzde 25,5 maliyetle, 5 yıl vadeli olarak kullanabilirsiniz. Kredi bugün sabah hazır hale geldi. Hayırlı uğurlu olsun.”

İHRACAT VE İSTİHDAM REKOR KIRDI

Bolat, Türkiye’nin ekonomik performansına da değinerek, ihracat ve istihdam rakamlarını paylaştı. Bolat, Türkiye’nin, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam alanlarında büyümeye devam edeceğini ifade eden Bakan, Türkiye’nin 1980’de 1000 ihracatçı, 25 bin firma ve esnaf ve 2,9 milyar dolarlık bir ihracat rakamı ile dünyada 24. Sırada olduğunu, 2002 senesinde ise verilerde gerileme olduğu ve 26. sıraya düşüldüğünü ama 2023’te ise rakamın 140 bin ihracatçıya yükseldiğini, 256 milyar dolarlık ihracat ile sıralamada 11. Olunduğunu ifade etti.

Bolat, esnaf buluşmasında yaptığı konuşmada, esnafa finansman destek kredisi müjdesini verdi. Bolat, kredinin limitinin 750 bin liraya çıkarıldığını ve bugünden itibaren başvurulabileceğini söyledi.

KAYNAK: UŞAK HABER