Ev alımlarına Halkbank'tan 1 milyon 200 bin TL'lik destek! Günde 1381 TL’lik ödeme yeterli

Ev alımlarına Halkbank'tan 1 milyon 200 bin TL'lik destek! Günde 1381 TL’lik ödeme yeterli
GİRİŞ

Konut sahibi olmanın nerede ise imkansız hale gelmiş olduğu şu günlerde kamu bankasından yüzleri güldüren bir haber geldi. Halkbank, konut kredisini duyurdu.

Ev alımlarına Halkbank'tan 1 milyon 200 bin TL'lik destek! Günde 1381 TL’lik ödeme yeterli - Yükselen enflasyon, rekor kıran dolar kuru ve piyasaları etkileyen diğer olumsuz gelişmeler, her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de ciddi artışların gözlenmesine sebebiyet verdi. Artan maliyetler sebebi ile sıfır konutların yapım maliyetleri yükselirken bu durum konutların satış fiyatlarına da otomatik olarak etki etti. Özellikle büyük şehirlerde satışa sunulan sıfır konutların fiyatlarının olması gerekenin çok çok üzerinde olduğu gözlenirken bu durum birikimleri ile konut sahibi olmak isteyen tüketicileri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Sıfır konutların yükselen fiyatları sebebi ile düşük ve orta gelirli vatandaşların birikimleri karşılığında bir ev sahibi olmaları imkansız hale gelirken bu süreçte fiyatların daha da yükselebileceğini öngören vatandaşlar konut kredilerini yakın takip altına aldı. Tam da bu noktada devreye giren Halkbank, ‘Hesaplı Evim Konut Kredisi’ ismini vermiş olduğu finansman desteğini duyurdu.

HALKBANK HESAPLI EVİM KONUT KREDİSİ GÜNCEL

Yükselen konut fiyatları sebebi ile ev sahibi olmak adına senelerdir yaptıkları birikimlerin hızla eridiğine şahitlik eden vatandaşlar, fiyatlar daha da artmadan bütçe desteği arayışına girdi. Bu noktada Hesaplı Evim Konu Kredisi’ni duyurarak dikkatleri üzerine çeken Halkbank, 18 yaşın üstünde olan tüm vatandaşları ilgilendiren kredi ürününün ayrıntılarını paylaştı.

Hesaplı Evim Konut Kredisi kapsamında vatandaşlara 120 ay vade fırsatı sunacağını belirten Halkbank, taksit ödemelerinin ise 3 ayda bir olacak şekilde veyahut da müşterinin belirlediği tutarlarda gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Ürünün başlangıç faizi ise yüzde 3,19 olarak belirlendi

HALKBANK HESAPLI EVİM KONUT KREDİSİ MALİYET TABLOSU

Halkbank’ın güncel olarak başvurulara açık olan Hesaplı Evim Konut Kredisi ürününün örnek maliyet tablosu şu şekilde:

- Kredi tutarı: 1milyon 200 bin TL

- Vade sayısı: 120 ay

- Faiz oranı: Yüzde 3,39

- Aylık taksit tutarı: 41.438,54 TL

KAYNAK: UŞAK HABER