Eylül ayı kredi faizleri değişti! 50 bin TL'lik kredinin taksiti kaç TL?

Eylül ayı kredi faizleri değişti! 50 bin TL'lik kredinin taksiti kaç TL?
GİRİŞ

Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı sonrasında kredi faizleri de değişti. Bankalar yeni kredi hesaplarını arka arkaya sıraladı.

Eylül ayı kredi faizleri değişti! 50 bin TL'lik kredinin taksiti kaç TL? - Enflasyon ile mücadele kapsamında alınan birtakım kararlar, bankacılık ürünlerini de doğrudan etkiledi. Bu kapsamda zorlu ekonomik şartlara karşı tüketicileri dara düşüren etkilerden biri de ihtiyaç kredisi ürünlerinde gözlendi.

Artan enflasyon ve dolar kuru sebebi ile güne be gün zamlanan hizmet ve ürün fiyatlarına yetişemeyen bu neden ile de bankaların kredi ürünlerinden destek almak isteyen tüketiciler, Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı sonrasında değişen kredi faizleri karşısında şoke oldu. Artan faizlerin ardından hangi bankanın ne kadarlık taksit ödemeleri hesapladığı merak edildi.

2023/02/25/vergi-hesap-1.jpg

BANKALARIN KREDİ TAKSİT HESAPLARI DEĞİŞTİ

Faiz artırımı kararının yürürlüğe girmesinin ardından bankalarda da değişikliğe gidildi. Kredi ürünleri adına faiz güncelleme kararı alan bankalar, yeni hesaplarını kamuoyu ile paylaştı. Denizbank, Türkiye İş Bankası, Akbank ve QNB Finansbank tarafından düzenlenmiş olan kredi maliyet tabloları şu şekilde açıklandı:

- İş Bankası: 36 ay vade ve yüzde 3,60 faiz karşılığında çekilen 50 bin TL’lik kredi için 2 bin 898 TL’lik taksit ödenecek.

- Akbank: 36 ay vade ve yüzde 3,44 faiz karşılığında çekilen 50 bin TL’lik kredi için 2 bin 819 TL’lik taksit ödenecek.

- Denizbank: 36 ay vade ve yüzde 3,15 faiz karşılığında çekilen 50 bin TL’lik kredi için 2 bin 679 TL’lik taksit ödenecek.

- QNB Finansbank: 36 ay vade ve yüzde 2,59 faiz karşılığında çekilen 50 bin TL’lik kredi için 2 bin 417 TL’lik taksit ödenecek.

2023/02/27/vergi-hesap-2.jpg

İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kredi başvuruları ilgili bankaların mobil uygulamaları, internet bankacılığı ekranları ve şubeleri aracılığı ile yapılabilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER