Faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum ne? İslam Memiş tarih verdi!

Faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum ne? İslam Memiş tarih verdi!
GİRİŞ

Atın ve doları olanlara uzmanlardan kritik uyarılar gelmeye devam ediyor. İslam Memiş altında rekor için tarih verdi. TCMB faiz kararı sonrasında altın ve dolarda son durum ne?

Faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum ne? İslam Memiş tarih verdi! - Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), piyasa beklentilerinin üzerinde bir faiz kararı aldı. Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 17,5’tan yüzde 25’e yükseldi.

Sert faiz artırımı kararı sonrasında dolar ve euroda kısa süreli düşüş meydana geldi. 750 baz puanlık artış sonrasında altında da hareketlilik yaşandı. Türkiye’nin CDS’si de karar sonrasında düştü. Milliyet’te yer alan habere göre, Ekonomist Hikmet Baydar, dövizde dolayı altında aşağı yönlü hareketleri beklemenin sürpriz olmayacağını açıkladı. Finans Uzmanı İslam Memiş ise altında yılsonuna işaret ediyor.

2023/02/22/dolar-4.jpg

DOLARDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Merkez Bankası’nın aldığı 750 baz puanlık faiz artırma kararı piyasa beklentilerinin çok üzerinde gerçekleşti. Gelen bu karar sonrasında dolar/TL sert düştü. Dolar/TL’deki bu düşüşün kalıcı olup olmayacağı ise merak ediliyor. Uzmanlara göre mevduat ve tahvil faizleri reel getiri sağlayana kadar dolarda kalıcı düşüş beklenmediği ifade ediliyor.

2023/02/27/altin-dolar.jpg

DOLAR HAREKETLİLİĞİ ALTINI NASIL ETKİLEYECEK?

Faizlerin ciddi ölçüde caydırıcı olmaya devam etmesi halinde hem borsada hem de altında hem de döviz aleyhinde beklenti oluştu. Şu anki hareketin dövizle alakalı olduğunu aktaran uzmanlar, altında aşağı yönlü hareket olabileceğini aktardı.

altin3.jpg

GRAM ALTINDA YILSONU REKOR GELEBİLİR!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise gram altında 3 yeni rekora işaret etti. 1.700’lü rakamlar ve altının iyi bir alım fırsatı olduğunu söyleyen İslam Memiş, ons altında her ne kadar baskılanma olsa da gram altının bundan etkilenmeyeceği ifade edildi.

1.700 lira seviyesinin altında gram altının bundan sonra çok zor olduğunu açıklayan İslam Memiş, yılsonu hedefini de açıkladı. Yılsonuna kadar hedefinin 1.880 TL olduğunu aktaran İslam Memiş, dolar kurunda yukarı yönlü atakların olması halinde 2.000 lira seviyesinin de önün açılabileceğini söyledi.

KAYNAK: UŞAK HABER