Forbes’in araştırmasından çarpıcı sonuçlar! 2024’te o meslekler çok kazanacak?

Forbes’in araştırmasından çarpıcı sonuçlar! 2024’te o meslekler çok kazanacak?
GİRİŞ

2024 yılında en çok para kazanabileceğiniz sektör ve meslekleri merak ediyor musunuz? Forbes’in araştırması bu sorunun cevabını verdi.

Türkiye'de yüksek enflasyon sebebi ile geçinmek son derece zor. Döviz kurlarının ve enflasyonun yüksek olduğu bir dünyada, ortalama alışveriş yapmak ve ortalama hayatlar yaşamak için yüksek bir gelire sahip olmak gerekiyor.

Sonuç olarak, iş dünyasına giren insanlar, özellikle de yeni başlayanlar, yüksek getirili sektörlere yöneliyor. Peki 2024’ün en çok kazandıracak meslekleri ve iş alanları hangileri?

2023/02/21/para-5.jpg

FORBES VE NEXFORD ÜNİVERSİTESİ’NİN ARAŞTIRMASI

Forbes dergisi, 2024 yılında en çok kazandıracak sektörleri belirledi. Buna göre, finans ve bankacılık, bilgi teknolojileri ve sağlık hizmetleri öne çıkıyor. Bu sektörler, hem küresel hem de yerel piyasalarda talep gören alanlar. Google’da yapılan aramalar da, bu sonuçları doğruluyor. Pek çok kişi, bu sektörlerde çalışmak için bilgi arıyor.

Nexford Üniversitesi ise, 2024 yılında en çok kazandıracak meslek gruplarını sıraladı. Bu meslekler, yapay zekâ, teknoloji, veri, blockchain, siber güvenlik, cerrahlık, yazılım, petrol, bankacılık ve havacılık alanlarında uzmanlaşmayı gerektiriyor. Bu meslekler, hem yüksek gelir hem de yüksek tatmin sağlıyor. Ancak bu mesleklerde başarılı olmak için, sürekli öğrenmek ve gelişmek şart.

2023/02/21/para.jpg

GÜÇLÜ BİR ÖZGEÇMİŞ NASIL HAZIRLANIR?

Bu sektör ve mesleklerde çalışmak istiyorsanız, öncelikle güçlü bir özgeçmişe ihtiyacınız var. Özgeçmişiniz, sizi işverene tanıtan ilk belge. Bu yüzden, özgeçmişinizi özenle hazırlamalısınız. Özgeçmişinizde, kişisel bilgileriniz, eğitim durumunuz, iş ve staj deneyimleriniz, becerileriniz, ilgi alanlarınız, aldığınız eğitim ve sertifikalar, referanslarınız ve yabancı dil bilgileriniz yer almalı.

Özgeçmişinizi hazırlarken, Google’da CV örnekleri arayabilirsiniz. Ayrıca, profesyonel yardım almak isterseniz, CV yazma hizmetleri de bulabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER