Gençler dikkat! Vergisiz telefon ve bilgisayar hakkı için şifre almanız gerekecek

Gençler dikkat! Vergisiz telefon ve bilgisayar hakkı için şifre almanız gerekecek
GİRİŞ

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuş olan teknoloji yardımına ilişkin detaylar ortaya çıktı. ‘Şifre’ şartı dikkat çekti.

Gençler dikkat! Vergisiz telefon ve bilgisayar hakkı için şifre almanız gerekecek - AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan teknoloji desteği, önceki gün düzenlenen kabine toplantısında gündeme geldi. Toplantı çıkışında basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cep telefonları ve bilgisayarlar için verilecek olan nakit desteğine ilişkin detayları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaya göre örgün programlarda eğitim gören üniversite öğrencilerine, piyasa fiyatları 9 bin 500 TL’yi aşmayan cep telefonları ve bilgisayarlar için 5 bin 500 TL’ye kadar teknoloji desteği verilecek. Telefonlar için yüzde 44,4, bilgisayarlar için ise yüzde 16,7 oranlarında destek sınırı olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından harekete geçen gençler, söz konusu destekten ne zaman ve ne şekilde yararlanabileceklerini araştırmaya başladı. Bu kapsamda henüz yürürlüğe girmemiş olan teknoloji yardımlarına ilişkin yeni gelişmeler yaşandığı öğrenildi.

VERGİSİZ CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR HAKKI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

5 bin 500 TL’lik üst limit ile duyurulmuş olan teknoloji desteği henüz yürürlüğe girmedi. Edinilen bilgilere göre yakın zaman içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanacak olan düzenleme ekim ayı içerisinde gündeme gelebilir. Uygulamanın resmen duyurulmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı bir yönetmelik yayınlayacak ve bu kapsamda da üniversite öğrencileri ilgili teknoloji desteğinden yararlanabilecekler.

5500 TL’LİK TEKNOLOJİ YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

A Haber’den alınan bilgilere göre üniversite eğitimleri devam eden gençlere teknoloji yardımından yararlanabilmeleri için e- Devlet sistemi üzerinden birer şifre tanımlanacak. Şifre tanımı yapılmış olan öğrenciler e- ticaret platformlarından ya da fiziki mağazalardan vergisiz olarak cep telefonu veya bilgisayar satın alabilecek. Söz konusu uygulama yüksek lisans, doktora ve açıköğretim fakültesi öğrencilerini kapsamayacak.

KAYNAK: UŞAK HABER