Gram altında Eylül ayı kritik: Gram altın o tarihte 2.000 TL’yi görebilir!

Gram altında Eylül ayı kritik: Gram altın o tarihte 2.000 TL’yi görebilir!
GİRİŞ

Finans Analisti İslam Memiş’ten gram altın hakkında kritik tarih ve olası senaryolar açıklandı. Gram altın Eylül-Ekim aylarında 2.000 TL’ye yelken açabilir…

Altın fiyatlarında son dönemdeki hareketlilik yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Uzmanlar ise piyasalardaki yeni haber akışına göre tahminlerini revize ettiler. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise yeni tahminini yaptı.

Yoğun bir haftayı geride bıraktıklarını ifade eden İslam Memiş, altın başta olmak üzere piyasalara ilişkin kritik tahminlerde bulundu. Özelikle gram altında bambaşka bir senaryo olduğunu aktaran İslam Memiş, yatırımcıları uyardı.

altin2.jpg

UZMAN İSİM ALTIN YATIRIMCILARINI UYARDI!

Ekonomist İslam Memiş tarafından yatırımcılara kritik uyarılar gelmeye devam ediyor. Borsa İstanbul’un 7513 puandan gününü tamamladığını aktaran İslam Memiş, iki haftadır beklenen satışların sürpriz olmadığını aktardı. Bu seviyelerde borsayı yüksek gördüğünü aktaran İslam Memiş, 7800 puandan çıkış yapanlar olduğunu bunların altında beklemeleri gerektiğini ifade etti.

Elinde TL olan ve döviz almak isteyenlerin dolar yerine euro tercih etmeleri gerektiği vurguladı. Yıl sonunda euro cephesinde tahminin 35 lira olduğuna dair hedefinin devam ettiğini vurguladı. Altın ve gümüş tarafından gelecek dönem beklentisinin ise yüksek olduğunu açıkladı.

altin3.jpg

GRAM ALTINDA EYLÜL VE EKİM AYI KRİTİK!

Gram altın cephesinde ise farklı bir senaryo olduğunu aktaran İslam Memiş, internet fiyatı ile serbest piyasalar arasında 50 liralık fark olduğunu aktaran İslam Memiş, gram altında 1.700 lira altını beklemediğini ifade etti. 1.710 TL fiziki tarafta gram altın olduğunu aktardı. Ekranlarda 1.650 TL olduğunu ancak bunun hiçbir geçerliliği olmadığını vurguladı.

Ons altın, ons gümüş ve gram altın ile gram gümüş tarafında da önemli uyarısı olduğunu aktaran İslam Memiş, buraların dip olduğunu ve hızlı ataklar görülebileceğini ifade etti. Alım fırsatı oluştuğunun da altını çizen İslam Memiş, Eylül ayı ortası ve Ekim ayına dikkat çekti. Beklentisinin ekim ayı itibariyle 1.820, 1880 hatta dolarda agresif bir yükseliş olursa 2.000 TL’ye yelken açan bir gram altın olabileceğini ifade etti.

KAYNAK: UŞAK HABER