Hyundai'den şoke eden kararlar! O modelin üretimi durdu, fiyatlar arttı

Hyundai'den şoke eden kararlar! O modelin üretimi durdu, fiyatlar arttı
GİRİŞ

Otomotiv sektörünün en çok tercih edilenleri arasında yer alan Hyundai, eylül ayına şoke eden radikal kararlar ile giriş yaptı.

Otomotiv sektörünü direkt olarak etkileyen ekonomik gelişmeler, son dönemlerde araç fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesine sebebiyet verdi. Sıfır kilometre araçların fiyatlarında gözlenen tarihi artışlar araç sahibi olmayı planlayan tüketicileri hayal kırıklığına uğratırken otomotiv firmaları da bu kapsamda yeni kararlara imza atmaya başladı.

Ürün gamlarında değişikliğe giden birçok firma eylül ayına yeni ürün tanıtımları ile giriş yaparken bir karar da Hyundai’den geldi Fiyat listesini güncelleyen otomobil devinin bir modelinin üretimini de durduğu öğrenildi.

ÜRETİMLER DURDU

Güney Kore’nin otomobil devleri arasında yer alan ve hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde tüketiciler tarafından sıklık ile tercih edilen Hyundai, eylül ayına hızlı bir giriş yaptı. Kaynaklardan alınan bilgilere göre firma gözde modelleri arasında yer alan i20’nin üretimini durdu. Bunun nedeninin ise yeni dönemde satışa çıkarılacak olan yeni versiyondan kaynaklandığı öğrenildi.

HYUNDAI 2023 EYLÜL FİYAT LİSTESİ

Araçlarının tasarımlarının yanı sıra üstün teknik özellikleri ile de senelerdir dikkatleri üzerine çekmeyi sürdüren Hyundai, i20’nin üretimini durdurma kararı ile tüketicileri şaşkına çevirdi. Geçtiğimiz günlerde makyajlı olarak tanıtmış olduğu yeni kasa için hazırlıklarını sürdüren firma, ayrıca satışta olan diğer modelleri için de ufak çaplı bir zam kararı aldı. Hyundai, satışta olan modellerinin başlangıç fiyatlarını şu şekilde sıraladı:

  • i10: 725 bin TL
  • Yeni Elantra: 1 milyon 395 bin TL
  • Bayon: 915 bin TL
  • Yeni Kona: 1 milyon 665 bin TL
  • Tucson: 1 milyon 500 bin TL
  • Santa FE Hibrit: 2 milyon 900 bin TL
  • Loniq 5: 2 milyon 300 bin TL

KAYNAK: UŞAK HABER