İhracatçı firmalara destek: 36 ay vadeli 1 milyar dolarlık yeni kredi paketi!

İhracatçı firmalara destek: 36 ay vadeli 1 milyar dolarlık yeni kredi paketi!
GİRİŞ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile 11 bankanın destek verdiği toplamda 1 milyar dolarlık yeni kredi paketi duyuruldu. İhracatçı firmalar yararlanacak.

İhracatçı firmalara destek: 36 ay vadeli 1 milyar dolarlık yeni kredi paketi! - İhracatçı firmalara toplamda 1 milyar dolara ulaşacak 36 ay vadeli yeni kredi paketi duyuruldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile 11 bankanın destek verdiği kredi paketinin detayları belli oldu.

İhracatçılara yönelik oluşturulan kredi paketine destek veren bankalar arasında Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Denizbank, TEB ve Odeabank yer alıyor.

2023/03/02/dolar-3.jpg

İHRACATÇILARA 1 MİLYAR DOLARLIK KREDİ PAKETİ DUYURULDU!

Türkiye ekonomisinin önemli aktörleri arasında yer alan ihracatçılara yönelik yeni kredi paketi devreye sokuldu. Birlik üyesi firmaların, azami kredi tutarı kadar ihracat bedellerini anlaşmalı bankalara yönlendirmeleri halinde kredi vadeleri de belirli sürelere kadar uzayacak.

Krediden yararlananların vadede belirleyici olacağını aktaran yetkililer, ‘’Vade(SİZ) İhracat Kredi Paketi’’ adıyla kredinin devreye gireceğini ifade etti. Firmaların tercihlerine göre rotatif veya taksitli kredi seçeneklerinden birini tercih etmeleri sağlanacak.

2023/03/30/dolar-1.jpg

5 MİLYON DOLARA KADAR KREDİ İMKANI!

Paket kapsamında ihracatçı firmaların azami 5 milyon dolar veya 100 milyon TL’ye kadar ihracat kredisinden yararlanması hedefleniyor. Rotatif veya taksitli kredi seçeneklerine göre farklı vadeler de belirlenmiş durumda.

Kredi paketi kapsamında rotatif kredilerde 12 aylık süre ile başlayan kredi vadesi, firmaların azami kredi tutarı kadar ihracat alacaklarını ilgili bankaya yönlendirmeleri durumunda maksimum 36 aya kadar çıkabiliyor. Tek seferlik kredi yerine sürekli finansman akışı bu şekilde sağlanacak. Taksitli kredide vade süresi ise azami 24 ay olması planlanıyor.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA GELDİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise hayata geçirilen kredi paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yeni kredi paketini kalıcı refah artışı için önemli bulan Bakan Şimşek, refah artışı için ihracatçıları önceliklendireceklerini ifade etti. 2024’te dezenflasyon ve yapısal dönüşümün de hız kazanacağını söyledi. 1 milyar dolarlık kredi paketinin ekonomiye önemli katkılarının olması ve ihracatçıları desteklemesi hedefleniyor

KAYNAK: UŞAK HABER