İhtiyaç kredilerinde yeni hesap: Bankaların 70.000 TL kredi taksit tablosu değişti

İhtiyaç kredilerinde yeni hesap: Bankaların 70.000 TL kredi taksit tablosu değişti
GİRİŞ

Merkez Bankası faiz kararı, ekonomik dalgalanmalar ve diğer etkenler bankaların ihtiyaç kredisi hesaplamalarını değiştirdi. 70 bin TL kredi için yeni tablo! Akbank, Denizbank, Garanti…

Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları ve detaylarında yeni düzenlemeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan beklentinin üzerindeki faiz artırma kararı ve diğer etkenler oranların değişmesine neden oldu.

Türkiye’de son dönemde ekonomide yapılan düzenlemeler sonrasında banka kredilerine ulaşmak da epey zorlaştı. Mevcut ekonomik durumda bankalar daha seçici davranırken kredi düzenlemeleri de peş peşe geliyor.

2023/02/21/para-2.jpg

İHTİYAÇ KREDİSİ VADELERİ VE ŞARTLAR DEĞİŞTİ!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların ihtiyaç kredisi vade süreleri ve kuralları belirlemeye devam ediyor. Son düzenlemeler kapsamında ihtiyaç kredisinde en fazla 24 aya kadar vade uygulanıyor. Ancak bu kural 50 – 100 bin TL’ye kadar olan krediler için geçerli oluyor. 100 bin TL ve üzerindeki kredilerde ise vade en çok 12 ay olabiliyor.

Vatandaşların artan nakit ihtiyaçlarına çözüm üretme hedefiyle birçok banka tarafından da bu kurallara uygun şekilde ihtiyaç kredileri verilmeye devam ediyor. Faiz oranları, geri ödeme koşuları ve diğer etkenler bankadan bankaya da değişiklik gösteriyor. Bu nedenle bankaların ihtiyaç kredisi çözümlerini ayrı ayrı incelemek gerekiyor.

AKBANK İHTİYAÇ KREDİSİ HESAPLAMASI

Akbank’ın Direkt Kredi hizmeti kapsamında ödeme koşulları ve örnek ödeme tablosu da farklılık göstermeye devam ediyor. 70.000 TL ihtiyaç kredisi için aylık %3,24 faiz oranları ve 24 ay vadede aylık 4.691 TL taksit hesaplaması yapılıyor.

2023/02/25/vergi-hesap-1.jpg

DENİZBANK İHTİYAÇ KREDİSİ HESAPLAMASI

Denizbank ihtiyaç kredisinde de oranlar farklılık gösteriyor. İhtiyaç kredisi örnek hesaplama tablosuna göre 70.000 TL kredi için 24 ay vadede aylık yüzde 2,85 faiz oranları ve 4.453 TL taksit hesaplaması yapılıyor.

GARANTİ BBVA İHTİYAÇ KREDİSİ HESAPLAMA

Garanti BBVA’nın ihtiyaç kredisi hesaplama tablosuna göre 70.000 TL kredi için 24 ay vade seçeneğinde aylık yüzde 3,43 faiz oranları hesaplanıyor. Aylık taksit oranı ise 4 bin 809 TL olarak hesaplandı.

KAYNAK: UŞAK HABER