İkinci el araç alacaklar dikkat: O modeller 250 bin TL'den satışta!

İkinci el araç alacaklar dikkat: O modeller 250 bin TL'den satışta!
GİRİŞ

Giderek artan araç fiyatlarına karşın uygun yollu ikinci el araç ilanları dikkat çekti. İşte 250 bin TL’den satışa sunulan o araçlar…

İkinci el araç alacaklar dikkat: O modeller 250 bin TL'den satışta! - Salgın döneminde ortaya çıkan ve otomotiv sektörünü etkisi altına alan çip krizi, otomobil fiyatlarının bir anda yükselmesine sebebiyet vermişti. Artan fiyatların üretime yansıyan olumsuz faktörlerden kaynaklandığını belirten sektör temsilcileri artışın bir müddet daha devam edeceğini öngördüklerini ifade ederlerken bu süreçte beklenmeyen bazı gelişmeler yaşandı.

Devam eden çip krizine ek olarak hızla yükselen enflasyon ve dolar kuru, otomobil fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesine sebep oldu. Yanı sıra ülkemizde uygulanan KDV ve ÖTV’de de temmuz ayında güncellemeye gidilmiş olması, hali hazırda yüksek olan sıfır kilometre araç fiyatlarının daha da yükselmesine yol açtı.

Sıfır kilometre araç piyasasında gözlenen yüksek fiyatlar, ikinci el otomobil piyasasını da direkt olarak etkiledi. 800 bin TL’yi bulan asgari sıfır kilometre araç fiyatlarına karşın ikinci el piyasası için de ciddi bir nakit desteğine ihtiyaç duyulmaya başlandı.

Haksız kazanç elde etmek isteyen bazı kurum ve araç sahiplerinin ikinci el araç fiyatlarını yükseltmelerine karşın birtakım önlemler alan Ticaret Bakanlığı’nın çalışmaları sürerken gündeme yeni ilanlar düştü. Edinilen bilgilere göre bazı araçların fiyatları şaşırtıcı bir şekilde dip seviyelere geriledi.

2023/03/14/otomobil-kampanya-2.jpg

250 BİN TL’YE DÜŞTÜ

Sosyal medyada ve satılık araç sitelerinde göze çarpan ikinci el araç modelleri, araba sahibi olmak isteyen tüketicilerin dikkatlerini çekti. Bayilerde sıfır kilometre araç bulmakta güçlük çeken ve bu neden ile de ikinci el araç piyasasını bir nevi yatırım olarak değerlendiren tüketiciler, 250 bin TL ve altı tutarlarda olan araçlara yöneldi.

2023/03/30/otomobil-arac-satis-2.jpg

UYGUN FİYATLI İKİNCİ EL OTOMOBİL MODELLERİ

Volkswagen’in 5 ve 3 kapılı seçenekleri ile satışa sunmuş olduğu Polo modeli, ikinci el araç piyasasında 250 bin TL’ye kadar geriledi. Öte yandan Fiat Palio, 1994 model Toyota Corolla ve Peugeot 208 araçlarının da ikinci el değerlerinin 250 bin TL ve altına doğru gerilemiş olduğu görüldü.

KAYNAK: UŞAK HABER