İkinci el araç almak için doğru zaman mı? Zam için tarih verdiler!

İkinci el araç almak için doğru zaman mı? Zam için tarih verdiler!
GİRİŞ

İkinci el otomobil satışlarında yeni oyun ortaya çıktı. Bazı ikinci el modeller sıfırdan yüksek hale geldi. Bakanlığın yeni düzenlemesi sonrası al – satçılar piyasadan çekildi!

İkinci el otomobil piyasalarında fiyatların sıfır araçları geçmeye başlamasının ardından Ticaret Bakanlığı tarafından yeni yasal düzenlemeler hayata geçirildi. Resmi Gazete’de kısa süre önce yayımlanan karara göre ikinci el araç fiyatlarının sıfır fiyatının üzerinde olmaması sağlandı.

Yeni düzenlemeler ise kısa sürede etkisini gösterdi. Al – satçı olarak bilinen kişilerin piyasadan çekildiği aktarılıyor. Ancak fiyatlarda tüm bu gelişmelere rağmen henüz bir düşüş görülmedi. Öte yandan alıcı ve satıcıların beklemeye geçmesinin ardından talepler de şişmeye başladı.

2023/06/30/araba-yolculuk-1.jpg

İKİNCİ EL FİYATLARINDA ZAM İÇİN TARİH VERİLDİ!

Alıcı ve satıcıların beklemeye geçmesinin ardından taleplerde şişme olduğunu aktaran uzmanlar, ertelenen talebin ortaya çıkması ile Eylül ayından son fiyatların artabileceği uyarısı yapılıyor. Her ne kadar yeni düzenlemeler ile al – satçıların piyasadan çekilmiş olsa bile fiyatlarda bir değişiklik olmadığı aktarıldı. Bunların yanı sıra piyasalarda daha çok yatırım amaçlı kişilerin yerine ihtiyaçtan araç bakanların sayısının arttığı ifade ediliyor.

2023/03/14/otomobil-kampanya-2.jpg

ARAÇ ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

İkinci el otomobil piyasalarına ilişkin sektör temsilcilerinden de önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. İkinci el araç platformu Vavacars’ın Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, Ticaret Bakanlığı’nın attığı son adımlara benzer regülasyon dönemlerinde piyasada durgunluklar yaşanabileceğinin altını çizdi.

Yatırımcılar yerine daha çok gerçek müşterilerin yer aldığını ifade eden Gözelekli, endekslerde fiyatlarda düşüş olmadığını ifade etti. Piyasada istenen fiyat istikrarının yaklaşık olarak sağlandığı ifade edildi. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar kapsamında amaca ulaşıldığı ifade edildi.

Bu noktadan sonra fiyatları aşağı çekecek bir öngörü olmadığını ifade eden uzman isim, insanların ihtiyaçlarını ertelememesinin yerinde olacağı aktarıldı. Bireysel müşteriler için otomobil satın almak için doğru zaman olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Biriken talebi bir anda geri dönmesinin ikinci el araç fiyatlarını artırabileceği yönünde bir beklenti oluştuğu da aktarılıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER