İş arayanlar dikkat! İŞKUR en az ilkokul mezunu on binlerce personel alacak

İş arayanlar dikkat! İŞKUR en az ilkokul mezunu on binlerce personel alacak
GİRİŞ

İş arama sürecini devlet güvencesi ile kolaylaştırmak isteyenlere Türkiye İş Kurumu’ndan müjdeli haber geldi. Kamu kurumu yeni personellere ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

İş arayanlar dikkat! İŞKUR en az ilkokul mezunu on binlerce personel alacak - Milyonlarca kişinin geçim derdinin devam ettiği şu günlerde arama motorlarında da iş ilanları sorgulanmaya başlandı. Mevcut işinden memnun olmayan veyahut da sıfırdan bir işe başlamak isteyen birçok kişi, kendilerine uygun güncel iş ilanlarını yakından takip etmeye başladı.

Özel sektörde ortaya çıkabilecek olan problemlere karşı devlet güvencesini arkalarına almak isteyen birçok kişinin iş arama süreçlerinde Türkiye İş Kurumu’ndan destek aldıkları görüldü. Bu kapsamda gün be gün ilanlarını güncelleyen kamu kurumu son olarak bugün için bir çağrıda bulundu. Resmi web sitesi üzerinden yayınlamış olduğu ilanlarda Türkiye genelinde yeni personellere ihtiyaç duyulduğunu belirten kamu kurumu, ayrıntıları paylaştı.

iskur-isci-basvuru-3.jpg

İŞKUR BEDEN İŞÇİSİ ALIMI İLANLARI GÜNCELLENDİ

Geliştirdiği istihdam projeleri ve sunduğu işsizlik maaşı hizmetinin yanı sıra her gün güncellediği personel alımı ilanları ile de dikkatleri üzerine çekmeyi sürdüren Türkiye İş Kurumu, son olarak bugün yayınladığı ilanlar ile gündeme geldi. Türkiye’nin dört bir yanında ‘beden işçisi’ pozisyonunda görevlendirilmek üzere yeni personellere ihtiyaç duyulduğunu belirten kamu kurumu, ilanlara ilişkin detayları paylaştı.

Kas gücünü kullanarak kaldırma, taşıma, kürekleme, istifleme vb. gibi işleri gerekli yerlerde basit işçilik aletleri kullanarak yerine getirmek ile sorumlu olan beden işçileri için yeni bir çağrıda bulunan Türkiye İş Kurumu, toplamda 33 bin 272 ilanın başvurulara açık olduğunu belirtti. Kamu kurumu ilgili pozisyonda istihdam edilmek isteyen adaylarda aranan genel özellikleri şu şekilde sıraladı:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşından büyük 45 yaşından küçük olmak,
  • Vardiyalı çalışma sistemine ayak uydurabilmek,
  • En az ilköğretim mezunu olmak,
  • Mesleğin yapılmasına engel olabilecek devamlı bir sağlık sorunu bulunmamak,
  • İlgili firmanın belirlemiş olduğu diğer şartları sağlıyor olmak.

iskur-isci-basvuru-2.jpg

TÜRKİYE İŞ KURUMU BEDEN İŞÇİSİ ALIMI İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanmış olan beden işçisi alımı ilanlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin öncelikle kurumun resmi internet sitesi üzerinden üyelik oluşturmaları gerekmektedir. Üyelik sürecinin tamamlanmasının ardından T.C. kimlik no ve şifre ile sisteme giriş yapılıp, ekranda yer alan arama çubuğuna ‘beden işçisi’ yazılarak sorgulama yapılabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER