İŞKUR 81 ilde iş ilanlarını duyurdu: KPSS'siz 137 bin işçi alınacak!

İŞKUR 81 ilde iş ilanlarını duyurdu: KPSS'siz 137 bin işçi alınacak!
GİRİŞ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından KPSS’siz ve sınavsız 137 bin işçi alımı yapılması hedefleniyor. 81 ilde 18 – 45 yaş arası herkes başvuru yapabilecek. İşte başvuru şartları…

İŞKUR 81 ilde iş ilanlarını duyurdu: KPSS'siz 137 bin işçi alınacak! - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kamu ve özel sektör iş ilanları duyurulmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 81 ilde işçi alımına dair de detaylar duyuruldu. Yılbaşından bu yana İŞKUR aracılığıyla 763 binden fazla kişinin çeşitli işlere yerleştirildiği de aktarıldı.

Özel sektörde 137 bin işçi arayışı devam ediyor. Özellikle imalat ve hizmet sektörlerindeki iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen 18 – 45 yaş arasındaki kişiler için en az 11 bin 500 TL maaş ile kariyer fırsatları sunuluyor.

137 BİN İŞÇİ ALIMI YAPILACAK!

Sene başından bu yana İŞKUR tarafından 763 binden fazla kişinin muhtelif sektörlerde istihdam edildiği aktarıldı. Buna ek olarak hala birçok sektörde 137 bin işçi açığı olduğu aktarılıyor. Bu kapsamda birçok vatandaş başvuru yapabiliyor.

İŞKUR üzerinden yapılacak personel alımlarında söz konusu ilanlar için adayların genel ve özel şartları sağlamaları yeterli oluyor. Elektronik ortam üzerinden de İŞKUR aracılığıyla başvuruların yapılması sağlanıyor.

İŞÇİ ALIMI HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILACAK?

KPSS şartı olmadan İŞKUR üzerinden yapılacak işçi alımlarında imalat sektörü ilk sırada yer alıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında 103 bin 527 kişinin işe yerleştirildikleri aktarıldı. Yılın ilk 7 ayı itibariyle en fazla işe yerleştirilen sektörler arasında imalat sektörü ise ilk sırada yer alıyor.

Turizm sektörü ise ikinci sırada yer aldı. Yaygın olarak alım yapılan meslekler arasında ise turizm ve otelcilik elemanı, özel güvenlik görevlisi, satış danışmanı gibi meslekler yer alıyor. İŞKUR verilerine göre hala ilgili sektörlerde ise 137 binden fazla personel ihtiyacı olduğu ve açık iş ilanı bulunduğu aktarılıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK, HANGİ KADROLARDA ALINACAK?

İŞKUR kaydını tamamlayan uygun kişiler online olarak da ilgili şartları sağlamaları halinde başvuru yapabiliyorlar. Alım yapılacak başlıca meslekler ise şöyle:

  • Beden işçisi,
  • Temizlik görevlisi,
  • Güvenlik görevlisi,
  • Garson,
  • Satış danışmanı,
  • Gazlatı kaynakçısı,
  • Paketleme işçisi,
  • Ön muhasebeci vb.

KAYNAK: UŞAK HABER