İslam Memiş uyardı: Altında büyük tufan yakın! 'Şu an stok vakti'

İslam Memiş uyardı: Altında büyük tufan yakın! 'Şu an stok vakti'
GİRİŞ

Ekonomi piyasalarına yönelik sık sık bilgilendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının uçacağı o tarihi açıkladı.

İslam Memiş uyardı: Altında büyük tufan yakın! 'Şu an stok vakti' - Merkez bankaları tarafından verilen eylül ayı faiz kararlarının ardından piyasalarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Dolar kuru 27 TL seviyesini aşarken gram altın da bin 650 TL’ye yükseldi. Toparlanmanın daha ne kadar devam edeceği, alım fırsatlarının hangi seviyelerde ortaya çıkacağı yatırımcılar tarafından oldukça merak edilirken uzman isimden çarpıcı bir uyarı geldi.

Ekonomi piyasalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan ve zaman zaman da ileri vadeli tahminleri ile dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez yakın vadeli tahminleri ile adından söz ettirdi. Altında gözlenen değişime dikkat çeken Memiş, alım fırsatlarını kovalayanları net bir dil ile uyardı.

“BAŞKA ÇARELERİ YOK”

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Amerika Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararlarının ardından birtakım değerlendirmelerde bulunan Uzman İslam Memiş, altın fiyatlarında gözlenen düşüşün yatırımcıları paniğe sürüklemiş olduğunu belirtti. Düşüşün devam edip etmeyeceğinin merak edildiğini ifade eden Memiş, bu süreçte altın yatırımcılarının yanı sıra gümüş yatırımcılarının da zarar uğramak noktasında ciddi bir endişe içerisinde olduklarına dikkat çekti. Memiş, mevcut durumu ise şu şekilde değerlendirdi: “Gerçek para birimi altın ve gümüştür. Gerçek para birimlerinde ons tarafındaki düşüşlerin nedeni ABD Merkez Bankası FED’in politikalarıdır. ABD’de enflasyon malum yüksek. Ne diyorlar? ‘Biz yüzde 2’yi hedefliyoruz. Bu yüzden de faizleri artıracağız’ diyorlar. Şu an başka çareleri yok.”

“BÜYÜK DÜŞÜŞLER TUFANIN HABERCİSİ”

Altında gözlenen baskının uzun sürmeyeceğini ifade eden Uzman Memiş, düşüşlerin kalıcılığının olmadığını belirtti. Ekim ayı içerisinde Dünya Altın Konseyi’nin merkez bankalarının altın stoklarını nasıl artırdıklarını açıklayacağını belirten Memiş, ons altının merkez bankalarının stokları sebebi ile düştüğünü ifade etti. Merkez bankalarının kriz durumuna hazırlandıklarını ve bir kriz anında da altın satarak durumu toparlamaya çalışacaklarını belirten Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yatırımcıları ters köşeye yatırıyorlar. Kimse elindeki altını, gümüşü, euroyu, sterlini satmasın. Rüzgar tersine dönecek. Keşkeler ile dolu sohbetler göreceksiniz. Ekim ayından sonra ‘altın, gümüş alım fırsatı verir mi?’ diye soracaklar. Zamanında ekeceksin, zamanında biçeceksin. Şu an stok yapma vakti. Bu düşüşler büyük tufanın habercisi.”

KAYNAK: UŞAK HABER