İslam Memiş uyardı; Kalpazanların altın oyununa gelmeyin

İslam Memiş uyardı; Kalpazanların altın oyununa gelmeyin
GİRİŞ

Altın fiyatları her gün rekor üstüne rekor kırıyor. Talep arttıkça kuyumcularda altın bulunmamaya başladı. Bu da sahte altını bir kez daha gündeme getirdi. Peki altın satın alırken nelere dikkat etmeli?

Güvenli liman olarak bilinen altın gündemden bir an olsun düşmüyor. Neredeyse her gün rekor üzerine rekor kıran altın piyasada da çok bulunmamaya başladı. Vatandaşlar altın bulmakta zorlanınca online altın satışı yapan siteler değere bindi.

Ama bu noktada çok önemli bir durum ortaya çıkıyor: Sahte altın. Altın alıyorum derken sahte altın alınmaması için neye dikkat etmek gerekiyor? Konu ile alakalı açıklama yapan Para ve altın uzmanı İslam Memiş vatandaşları uyardı.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Konu ile alakalı açıklamasında Memiş şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye'de altın fiyatları sert yükseldiği zaman ya da düştüğü zaman yani fiyatlarda bir dalgalanma yaşandığı zaman üretimde problem olduğu zaman piyasada altın kalmadığı zaman kalpazanlar devreye giriyor ve şu anda son birkaç haftadır da piyasa altın biraz bulunmakta zorlanıyoruz.

Üretimde ciddi sıkıntı var talepten dolayı rafineler artık üretime yetişemiyor Dolayısıyla kalpazanların tam da istediği bir ortam şu anda. Şimdi artık teknoloji var, yani internet var. Dolayısıyla piyasada altın bulamayan vatandaşımız gidip internetten altın siparişi veriyor. bu siparişi verirken Türkiye'nin kurumsal mağazaları mutlaka tercih edilmeli ve vatandaşlarımız ucuz altın buldum diye sevinmemeli.”

KALPAZANLARIN OYUNUNA GELMEYİN

Çeyrek altını 22 ayar olarak sadece Darphanenin bastığını ifade eden uzman isim, dolandırıcıların normal çeyrek altın resmi koyduklarını ama düşük ayarlı ya da sahte ürün göndererek vatandaşı mağdur ettiklerini ifade etti. Memiş vatandaşlara sadece güvendikleri kuyumculardan alışveriş yapmaları gerektiği uyarını yaptı.

KAYNAK: UŞAK HABER