Kadın istihdamını güçlendiren yeni destek programı, 25 bin lira almak için

Kadın istihdamını güçlendiren yeni destek programı, 25 bin lira almak için
GİRİŞ

"Türkiye Yüzyılı" vizyonu doğrultusunda kadınların işgücüne katılımını artırmak ve üretimde daha fazla kadın istihdamı sağlamak için İŞKUR, "Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi"ni başlattı.

Türkiye’nin işgücü piyasasında kadınların daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla İŞKUR, 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi’ni (KİPAP) hayata geçirdi. Bursa’da pilot olarak başlatılan bu program, kadın işçi çalıştıran iş yerlerine mali destek sağlıyor. Bu kapsamda pilot il seçilen Bursa'da işverenlere 25 bin TL'ye kadar destek sağlayacak.

İMALAT SEKTÖRÜNE ÖZEL TEŞVİK

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi kapsamında, 18 ile 35 yaş aralığındaki kadın çalışanları istihdam eden imalat sektörü işletmeleri, her bir kadın çalışan için üç aylık dönemde toplamda 25 bin lira destek alabilecek. Bu destekten yararlanmak isteyen işletmelerin en az iki sigortalı çalışanı bulunması ve destek süresinin iki katı kadar kadın çalışanı işte tutma taahhüdünde bulunmaları gerekiyor.

ÇOCUK BAKIMINA EK DESTEK

Bunun yanında, projeden yararlanan iş yerleri, çalışan kadınlar için 0 - 66 ay arası çocuklarına yönelik aylık 3 bin lira tutarında çocuk bakım desteği talep edebilirler. İşletmeler, sigortalı çalışan sayısının yüzde onuna kadar bu destekten faydalanabilir.

KİPAP’a başvurmak isteyen iş verenler, İŞKUR’un e-şube sistemi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilirler. Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve ilgili Hizmet Merkezleri, projenin detayları ve uygunluk koşulları ile alakalı bilgi ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Bu girişim, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda, kadınların işgücüne katılımını artırarak ülkenin üretim kapasitesini güçlendirmeyi ve ekonomik büyümeyi desteklemeyi hedefliyor. KİPAP, ayrıca kadınların iş hayatındaki varlığını güçlendirerek toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER