Kasko fiyatları yükseldi, şirketler harekete geçti! O mesleklere yüzde 35 indirim var…

Kasko fiyatları yükseldi, şirketler harekete geçti! O mesleklere yüzde 35 indirim var…
GİRİŞ

Sigorta şirketleri, kasko sigortalarında mesleğe özel indirim kampanyası başlattı. Bu kampanyalarda. İndirim oranları, meslek gruplarına ve sigorta şirketlerine göre değişiyor.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre son yıllarda kasko fiyatlarının artması, kasko yaptıran araç sayısını azalttı. Bugün Türkiye’de dört araçtan sadece biri kaskolu. Bu durum, sigorta sektörünü yeni çözümler aramaya zorladı.

Sigorta şirketleri, riski düşük müşterilerini kaybetmemek ve sigortalılığı artırmak için mesleğe özel indirimler uygulamaya başladı. Bu indirimler, yüzde 10 ile yüzde 35 arasında değişiyor. Ayrıca, indirimler sadece meslek sahiplerine değil, birinci derece yakınlarına da uygulanıyor.

HANGİ MESLEK GRUPLARI İNDİRİMDEN FAYDALANIYOR?

Mesleğe özel indirimler, genellikle beyaz yakalılar ve kamu çalışanları gibi kaza oranı düşük olan meslek gruplarını kapsıyor. Avukatlar, mimarlar, mühendisler, öğretmenler, öğretim üyeleri, memurlar, emekliler, sağlık çalışanları gibi meslek grupları, indirimli kasko yaptırabiliyor.

Bazı sigorta şirketleri, bu indirimleri kasko dışında ferdi kaza, konut ve sağlık sigortalarında da sunuyor.

HANGİ SİGORTA ŞİRKETLERİ NE KADAR İNDİRİM UYGULUYOR?

Mesleğe özel indirim uygulayan sigorta şirketleri arasında Anadolu Sigorta, Allianz Türkiye ve Ray Sigorta gibi firmalar bulunuyor. Bu firmaların uyguladığı indirim oranları, mesleğe ve sigorta türüne göre farklılık gösteriyor. Örneğin,

Anadolu Sigorta, üniversite-akademik ve idari personel için yüzde 5-35, avukatlar için yüzde 15-35, sağlık çalışanları için yüzde 5-35 gibi indirimler uyguluyor.

Allianz Türkiye, TSK mensubu ve eşlerine yüzde 20, öğretmenlere, polislere, eczacılara, yargı mensuplarına yüzde 15, memurlara yüzde 15 indirim veriyor.

Ray Sigorta, devlet memurları için yüzde 25, serbest muhasebeci ve mali müşavirler için yüzde 15, eczacılar, emekliler ve hakim savcılar için yüzde 15 Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları için yüzde 25 indirim uyguluyor.

KAYNAK: UŞAK HABER