Konut fiyatlarındaki rekor artış! 1 metrekaresi 44 bin lira oldu

Konut fiyatlarındaki rekor artış! 1 metrekaresi 44 bin lira oldu
GİRİŞ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılının Kasım ayına ait konut fiyat endeksi (KFE) bilgilerini ilan etti. Ev fiyatlarındaki artış görenleri şoke etti.

Türkiye’de konut fiyatları kasım ayında yüzde 1,9 yükseldi. Bu artış, son bir yılda yüzde 82,8’e ulaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıkladığı Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerine göre, konut fiyatları 2023 yılı kasım ayında 1150,4 puana çıktı.

ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE FARKLI ORANLAR

TCMB’nin verilerine göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de konut fiyatları kasım ayında farklı oranlarda arttı. İstanbul’da yüzde 0,8, Ankara’da yüzde 1,8, İzmir’de ise yüzde 2,8 oranında artış görüldü.

Bu şehirlerdeki konut fiyatları, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüksek oranlarda yükseldi. İstanbul’da yüzde 69,2 yükselen ev fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Artış Ankara’da yüzde 96,3, İzmir’de ise yüzde 76,9 oranında gerçekleşti.

METREKARE FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Türkiye genelinde konutların birim metrekare fiyatı da kasım ayında arttı. Türkiye genelinde ortalama metrekare fiyatı 30 bin 318 lira oldu. Bu fiyat, İstanbul’da 44 bin 532 lira, Ankara’da 23 bin 291 lira, İzmir’de ise 35 bin 465 lira olarak belirlendi.

Konut fiyatlarındaki artış, konut alıcılarını zorlarken, konut satıcılarını ise sevindiriyor. Konut fiyatlarının önümüzdeki aylarda nasıl değişeceği ise merak konusu oldu.

KAYNAK: UŞAK HABER