Kredi Çekmek İsteyen Eşler Birbirinin Borcundan Etkilenir Mi?

Kredi Çekmek İsteyen Eşler Birbirinin Borcundan Etkilenir Mi?
GİRİŞ

Kredi çekmek isteyen kişiler eşlerinin borcundan dolayı endişeye düşüyorlar. Bu bağlamda kredi çekerken eşimin borcu beni etkiler mi? Araştırması evliler tarafından mutlaka yapılıyor.

Kredi Çekmek İsteyen Eşler Birbirinin Borcundan Etkilenir Mi? - Bankadan kredi çekmek isteyenler eşlerinin kredi not ve borçlarının kendilerini ne kadar etkileyeceğini merak ediyorlar. Ne kadar etkileyeceği ise çekeceğiniz tutar ile yakından ilgilidir.

Talep ettiğiniz küçük tutarlarda eşinizin borç ve kredi notu bankalardan tarafından genellikle olumsuz değerlendirilmezken büyük tutarlarda bu durum mutlaka göz önünde bulundurulur ve böyle bir durumda kredi çekme ihtimaliniz çok düşük olur.

Ev veya taşıt kredisi gibi yüksek rakamlı kredi başvurularında eşin geliri, kredi notu ve borcu hatta hane halkı gelir bilgisi mutlaka önemli olur.

Küçük tutarlarda ise talepte bulunan eşinde gelir miktarı göz önünde bulundurularak kredi verilebilir. Özet olarak eşin borcu küçük kredi tutarlarını etkilemez iken büyük tutarlarda etkiler diyebiliriz.

Eşi Yasal Takipte Olan Kişiler Kredi Çekebilir Mi?

Eşler arasında ortak gelir ve gider durumu olduğu için bankalar bu durumu göz önünde bulundurarak inceleme yapar ve bazı bankalar küçük meblağlarda eşin borç durumunu önemsemez.

Farklı olarak aktif yasal takipte olan kişiler ile kredi notu düşük olan kişiler bankalar tarafından ayrı değerlendirmeye alınır.

Yasal takibe girmiş olan kişiler en riskli grup içinde değerlendirildiği için eşe kredi verilmesi imkansızdır diyebiliriz. Kredi notu düşük olan eşler için ise asıl borç sahibi kendisi olmadığı için yüksek gelirler durumu da söz konusu ise bu durumu daha avantajlı hale gelebilir.

Hane Halkının Kredi Notu Diğer Bireylerin Kredi Çekmesini Engeller Mi?

Eşin kredi notu düşükse diğer eşe kredi çıkma olasılığı ev içindeki diğer kişilerin gelir durumu ile daha avantajlı hale gelebilir. Hane geliri ve başvuru yapanın notu yüksekse kredi çıkma ihtimali de yükselir.

Eğer hane halkının da gelir durumu ve kredi notu düşükse başvuru yapan kişiye kredi çıkma olasılığı yok denecek kadar azdır.

Sonuç olarak borcu olan eşler birbirinin borcundan etkilenir mi? Sorusunun cevabı evet olmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER