Kredi kartı ve kredi borcu olanlar kara listeden nasıl çıkar?

Kredi kartı ve kredi borcu olanlar kara listeden nasıl çıkar?
GİRİŞ

Günümüzde kredi ve kredi kartı borcu olan kişiler “bankaya borcumu ödedim kara listeden nasıl çıkarım?” sorusunun yanıtını merak ediyor.

Kredi kartı ve kredi borcu olanlar için kara listeden çıkma yöntemleri şöyle sıralanıyor.

Günümüzde kredi kartının sıklıkla kullanılması ve nakit ihtiyaçlarının artışı nedeniyle kara listeden çıkmanın çeşitli yöntemleri araştırılıyor. Kredi kartı ve kredi borcunun sıfırlayan ve kara listeden çıkmak isteyen kişiler için öneriler yöntemler şunlardır…

Banka Kara Listesi Nedir?

Bankalar müşterileri için çeşitli finans koşullarına göre sınıflandırma sağlıyor. Kredi kartı borçları, kredi, çek ve senet ödemelerinin üst üste yapılmaması halinde kişiler Merkez Bankası’nın almış olduğu kararla kara listeye ekleniyor. Dolayısıyla kara listeye eklenen kişiler, bankalar tarafından verilen kredi kartlarından ve mevcut kredi tekliflerinden yararlanamıyor.

Bankalar tarafından belirlenen finans koşullarına uyum sağlamayan ve bu nedenle kara listeye giren müşteriler, mevcut borçlarını sıfırlayarak kara listeden çıkmak istiyor. Fakat bunu gerçekleştirmek için yapılabilecek birçok kolaylaştırıcı yöntem bulunuyor.

Kara Listede Olanlara Kredi Kartı Verilir Mi?

Merkez bankası tarafından belirlenen kara listede olan kredi alabilir mi? Kara listede olmak, kişilerin borçları ödeme yükümlülüğüne uymadığı anlamına geliyor. Dolayısıyla bankalar kara listede olan müşterileri için kredi kartı ve kredi vermeyi uygun bulmuyor. Fakat biriktirmiş olduğunuz yüklü bir miktar varsa mevcut bankanın mevduat hesabına bu parayı ekleyerek kredi kartı veya kredi talebinde bulunabilirsiniz.

Bankaların Kara Listesinden Nasıl Çıkılır?

Müşterilerin nakit ihtiyaçları nedeniyle bankalar birçok nakit avans, kampanya ve kredi avantajları sunuyor. Müşterilerin bankalarına ait finans işlemleri için başvuru gerçekleştirebilmesi çeşitli koşullara göre değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla birçok müşteri “banka kara liste ne zaman kalkar?” sorularının yanıtını araştırıyor. Bankaların kara listesinden çıkmak için uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor.

Kara Listeden Çıkmak İçin Öneriler

Mevcut kredi kartı ve kredi borçlarını üst üste ödeyemediği için kara listeye giren müşteriler kara listeden çıkmanın hızlı yöntemlerini öğrenmek istiyor. Peki, “kara listeden ne zaman çıkabilirim?” sorusunun yanıtını merak edenler için ne gibi öneriler sunulabilir, şöyle açıklanıyor:

  • Mevcut kredi veya kredi kartı borcunuz varsa tüm borçları kapatabilirsiniz.
  • Avukata devredilen icra borcu varsa bu borcun kapatabilirsiniz.
  • Yüklü miktarda bulunan borç için taksitlendirme yapabilirsiniz.
  • Kurum ve kuruluşlara olan borçlarınızı ödeyip, borçlarınızı sıfırladıktan sonra Merkez Bankası’na kara listeden çıkma dilekçesi sunabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER