Kredi Notu Az Riskli Olanların Kredi Çekme Durumları

Kredi Notu Az Riskli Olanların Kredi Çekme Durumları
GİRİŞ

İnsanların dönem dönem ihtiyaç duydukları kredi çekme istekleri az riskliye kredi çıkar mı? Araştırmasını da beraberinde getiriyor.

Bu bağlamda kararsız ve tereddütte kalan az riskliler ister istemez bu tarz soruları sormak zorunda kalıyor.

Öncelikle bilinmesi gereken az riskli guruba kimler ve niçin giriyor. Bir puanlama sistemi olan kredi notu kişilerin ödeme geçmişlerinin düzenli olmasını ve hesapların kullanım sıklığını ifade ediyor.

Daha çok kredi başvurularında insanların karşısına çıkan nota göre bankalar kişilerin başvurularını değerlendirmeye alıyor.

Findeks Kredi Notu şöyle sıralanabilir;

  • 0 ile 699 arası çok riskli
  • 700 ile 1099 arası orta riskli
  • 1100 ile 1499 arası az riskli
  • 1500 ile 1699 arası iyi
  • 1700 ile 1900 arası çok iyi

Buna göre notu 1100 ile 1499 arası olanlara kredi çıkar mı? Detaylandıralım.

Az Riskliye Kredi Çıkar Mı?

Findeks kredi notuna göre çok riskliler kredi alamazken orta risklilerin alma ihtimali düşük oluyor. İyi ve çok iyi olanlar rahatlıkla alırken yazımızın konusu olan az riskliler için durum değişebiliyor. Bankaların en çok kararsız kaldığı kişiler grup oluyor.

Bu durumda bankalar farklı kriterleri de göz önünde bulundurarak değerlendirme yapıyor. Örneğin kişinin gelir ve sigorta durumu vb.

Bu sorunun net bir cevabı olmamakla birlikte bankanın tutumu ve az riskli kişinin diğer kriterleri kredi çıkıp çıkmayacağını belirliyor.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilebilir?

Şahıslar puanlarını yükseltmek için bazı adımlar atabilir. Bu adımlar ile tamamen kişiye özel olan Findeks kredi notu ayda 100 ile 150 puan arasında artabilir.

Nasıl mı? Öncelikle gecikmiş borç bakiyeleri kapatılır. Halihazırdaki ödemelere düzenli şekilde gerçekleştirilebilir. Para transferleri banka üzerinden gerçekleştirilebilir. Otomatik ödeme talimatları verilebilir. Mevduat hesapları ve kredi kartları ile düzenli kullanım sağlanabilir.

Ayrıca E devletten ücret şekilde notunuzu öğrenebilir, bunun dışında belli bir ücret karşılığında banka şubesi ve internet bankacılığından da notunuza ulaşım sağlayabilirsiniz.

Son olarak yine belli bir ücret ödeyerek Kredi kayıt bürosundan Findeks aracılığıyla kredi notu öğrenme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER