Kredi notu düşüklere yeni kredi paketleri: 10 bin TL’ye kadar kullandırılıyor!

Kredi notu düşüklere yeni kredi paketleri: 10 bin TL’ye kadar kullandırılıyor!
GİRİŞ

Nakit ihtiyacı olanlara bankalardan yeni kredi paketleri peş peşe duyurulmaya başladı. Özellikle kredi notu düşüklere Fibabanka, Aktif Bank ve Odeabank’tan duyuru geldi!

Banka kredilerinden yararlanmak isteyenlerde aranan temel şartlar arasında kredi notu ilk sırada yer alıyor. Kredi notuna ek olarak gelir düzeyi ve diğer detaylar da kredi kullanımında önemli kriterler olarak uygulanmaktadır.

Türkiye’de son yıllarda vatandaşların artan nakit ihtiyaçlarına ise banka kredileri çare olmaya devam ediyor. Ancak birçok vatandaş düşük kredi notu nedeniyle bu kredilerin birçoğuna başvuru yapamıyor. Bazı bankalar ise düşük miktarda krediler ile bu sorunu çözmeye hazırlanıyor.

2023/02/21/para-2.jpg

KREDİ NOTU DÜŞÜKLERE KREDİ VEREN BANKALAR!

Kredi notu düşük olduğu için bankalardan kredi kullanamayanlar için farklı çözümler sunuluyor. Bazı bankalar müşterileri için özellikle yeni müşterilerine yönelik bu fırsatları sunuyor. Karar’da yer alan habere göre Fibabanka, düşük faizli kredi notuna sahip olanlara yönelik 10.000 TL’ye kadar kredi desteği sağlıyor.

Bankacılık sektöründe öne çıkan diğer bir banka olan Aktif Bank ise yine kredi notu düşük olanlara 5.000 TL’ye kadar kredi sağlayacağı aktarıldı. Odeabank tarafından da yine 10.000 TL’ye kadar kredi notu düşüklere kredi sağlarken, kredi notu sıfır olanlar için de 3.000 TL’ye kadar kredi sağladığı aktarılıyor.

Karar’da yer alan habere göre ayrıca QNB Finansbank bünyesinde dijital bankacılık faaliyetleri gösteren Enpara ise yıllık %28 ve dosya masrafsız bir şekilde kredi notuna bakılmaksızın 30.000 TL’ye kadar kredi desteği sağlanacağı ifade ediliyor.

2023/02/27/para-6.jpg

KATILIM BANKALARI DEVREYE GİRDİ!

Türkiye’de katılım bankaları ise büyük bir kesim tarafından kullanılmaya devam ediyor. Kredi notu düşük olanlara ve faizsiz finansman kullanmak isteyenler için Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Türkiye Finans, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından finansman sağlanabiliyor.

Bankaların kredi şartları ve ödeme koşulları her zaman farklılık gösterebilir. Özellikle kredi notu riskli grupta olan kişilerin bu banklardan bile kredi kullanması oldukça zorlu olacaktır. Bankaların kredi şartlarını incelemeden başvuru yapmanız önerilmez.

KAYNAK: UŞAK HABER