LPG zammı duyuruldu! 3 Ekim 2023 Uşak akaryakıt ve LPG fiyatları

LPG zammı duyuruldu! 3 Ekim 2023 Uşak akaryakıt ve LPG fiyatları
GİRİŞ

Milyonlarca araç sürücüsü akaryakıt fiyatlarına indirim yapılmasını beklerken yeni gün itibari ile kahreden zam haberi geldi. LPG’de fiyat değişikliğine gidildiği bildirildi.

LPG zammı duyuruldu! 3 Ekim 2023 Uşak akaryakıt ve LPG fiyatları - Piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmeler gündelik hayata fiyat değişiklikleri aracılığı ile etki etmeye devam ederken özellikle akaryakıt fiyatlarında gözlenen değişimler milyonlarca sürücüyü isyan noktasına getirdi. Aylardır güncellenen benzin ve motorin fiyatları sebebi ile araçlarını kullanamayacak duruma gelen vatandaşlar, son olarak brent petrolün ani yükselişi ile sarsıldı.

OPEC+ liderleri tarafından alınan arz kısıtı kararları sebebi ile Kasım 2022 tarihinden bu yana ilk kez 90 dolar sınırı aşan hatta geçtiğimiz günlerde 97 dolar seviyesine kadar tırmanan brent petrol, benzin ve motorin fiyatlarına yeni bir zam için hazırlığın başladığını düşündürdü. Ancak sonraki günlerde piyasalarda kayda geçen düşüşler neticesinde benzinin litresine 1 TL 94 kuruş tutarında indirim yapıldı. Bu gelişmenin ardından motorin indiriminin de yolda olduğu düşünülürken kara haber LPG’den geldi. Sektör kaynakları LPG’ye bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldığını ve söz konusu zammın pompaya da yansıdığını bildirdi.

LPG ZAMMI RESMEN AÇIKLANDI

40 TL’yi aşan motorinin litre fiyatına indirim yapılması beklenirken sektörden zam açıklaması geldi. Resmi kaynaklar aracılığı ile yapılan açıklamaya göre bugünden itibaren geçerli olmak üzere LPG’ye 69 kuruş tutarında zam yapıldı. Motorin ve benzin fiyatlarına ilişkin ise henüz bir değişiklik kaydedilmedi.

UŞAK AKARYAKIT VE LPG FİYATLARI 3 EKİM

Yapılan fiyat değişikliklerinin ardından Uşak ilinde de tabelalar güncellendi. Uşak ili için akaryakıt ve LPG fiyatları şu şekilde açıklandı:

  • Uşak benzin fiyatı: 37,49 TL
  • Uşak motorin fiyatı: 40,94 TL
  • Uşak LPG fiyatı: 18,22 TL

KAYNAK: UŞAK HABER