Maaşın (Gelirin) Ne Kadarına Kredi Çıkar? Maaşın Kaç Katına Kredi Verilir?

Maaşın (Gelirin) Ne Kadarına Kredi Çıkar? Maaşın Kaç Katına Kredi Verilir?
GİRİŞ

Kredi almak isteyenlerin en çok araştırdığı maaşımın en fazla ne kadarına kredi verilir? Sorusunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz. Sorusunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

Maaşın (Gelirin) Ne Kadarına Kredi Çıkar? Maaşın Kaç Katına Kredi Verilir? - Kişiler dönen dönem ihtiyaç veya başka sebeplerden dolayı kredi başvurusu yapıyor. Bankaların bu bağlamda sunmuş oldukları paketler genelde Bin ile 120 Bin arasında değişiyor.

Bu rakamlar genel olarak ihtiyaçlar için değerlendirilirken daha yüksek tutarlarda olan konut ve taşıt kredileri de bulunuyor.

Çekebileceğiniz miktarı ise aylık gelirinizin yanı sıra Findeks kredi notunuz etkiliyor. Bankalar talep ettiğiniz tutarı göstermiş olduğunuz gelir miktarı ile ödeyebileceğinize ikna olursa istediğiniz tutarı çekebiliyorsunuz.

Maaşın En Fazla Ne Kadarına Kredi Alabilirsiniz?

Dönemsel olarak değişiklik göstermekle beraber bir kişinin alabileceği kredi miktarı her ay ödeyeceği toplamı miktar belgelediği hane gelirinin yani maaşının %50 sini geçemez şeklinde yasalarla belirtilmiştir.

Eğer evli değil ve ailenizle yaşıyorsanız yalnız sizin gelir miktarınız hesaplanmaktadır. Diğer durumda eşinizde hane gelirine dahil edilmektedir.

Ayrıca her ne kadar çekebileceğiniz kredi toplam tutarı gelirinizle ilgili olsa da kredi siciliniz bozuk ya da notunuzun düşük olmasından dolayı istediğiniz tutarı çekemeyebilirsiniz. Farklı bankalara olan borçlarınızda bu tutarı belirlenmesinde önemlidir.

Sigortalı Çalışmayanlar Kredi Çekebilir Mi?

Bankalar arası farklı uygulamalar olmakla birlikte en az 3 ay süreyle aralıksız sigortalı olarak çalışmanız gerekir. Çekilebilecek kredi tutarının yasalarla sınırlandırıldığı uygulamada devamı olmayan sigorta ve 3 aydan kısa olan sigortalı çalışma kredi alma ihtimalini oldukça düşürmektedir.

Kredi Çekebilmek İçin Gelir Belgelendirmek Şart Mıdır?

Bankalar genelde kişilerin gelir durumlarını kendiler sorgulamaktadırlar. Dolayısıyla kredi çekebilmek için gelir belgelendirmek şart mıdır? Sorusunun cevabı hayır olmaktadır.

Ayrıca ipotekli kredi kullanımları da dahil olmak üzere kişilerin gelirini gösteren maaş bordrosu gibi aylık düzenli gelirini ispatlayan resmî belge bankalar tarafından sorgulanmaktadır.

Bankaların Vereceği Kredi Tutarı Nasıl Hesaplanır?

Öncelikle hanenin gelir miktarı hesaplanır ve ikiye bölünür. Sonuç en fazla alınabilecek aylık taksit tutarı olarak hesaplanır. Daha sonra söz konusu ya da diğer bankaya varsa aylık taksit ödemeleriniz bu tutardan çıkarılır.

Son aşamada ise aylık ödeyebileceğiniz taksit tutarı göz önünde bulundurularak maaşa göre alabileceğiniz kredi tutarı hesaplanır.

KAYNAK: UŞAK HABER