Mahkeme duyurdu: Banaz'da 16.069,46 metrekare tarla satılacak

Mahkeme duyurdu: Banaz'da 16.069,46 metrekare tarla satılacak
GİRİŞ

Açıklama yapan Banaz Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, bir taşınmaz satacağını duyurdu. Arazi satacak olan Mahkeme, Uşaklılara uygun fiyatla seslendi.

Bazı gerekçeler ile mahkemeye taşınan gayrimenkuller, mahkeme aracılığıyla satışa çıkarılabiliyor. Uygun fiyatlı olan bu gayrimenkullerin arasına bir yeni gayrimenkulü Banaz Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu ekledi. Açıklama yapan Banaz Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Uşak Banaz’dan arazi satacağını ilan etti.

Bir ilan yayınlayarak arazi satacağını duyuran Banaz Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, arazinin borçtan dolayı satışta olduğunu bildirdi. UYAP üzerinden 2035/5 dosya numarasıyla ulaşılabilecek olan araziye ilişkin ayrıntıları veren Banaz Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, arazinin belirlediği kıymetini de açıkladı.

TARIM ARAZİSİ SATIŞA ÇIKTI

Uşak’ın Banaz ilçesinin Karaköse bölgesinden bir arazi satışı gerçekleştireceğini duyuran Banaz Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, arazinin Yumkır mevkiinde yer alan 128 ada 28 parselde olduğunu duyurdu. Herhangi bir kadastral yola cephesi olduğu öğrenilen arazinin eğimi yüzde 5 ila 7 arasında açıklandı.

Tarımsal faaliyet yapılmayan sulu tarım arazisini satışa çıkaran Banaz Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, arazinin 16.069,46 metrekare yüzölçümüne sahip olduğunu bildirdi. Damga vergisi bin 5,69; KDV’si yüzde 10 olarak belirlenmiş bu arazi için mahkemece biçilen kıymet 482 bin 83 lira 80 kuruş oldu.

İKİ AÇIK ARTIRMA YAPILACAK

Satışı açık artırma ile yapacak olan Banaz Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, ilk artırmanın 10 ile 17 Nisan 2024 tarihinde saat 11.50’den 11.50’ye yapılacağını bildirdi. İkinci açık artırmanın da saat 11.50’den 11.50’ye olacağını belirten mahkeme, tarihleri ise 10 ile 17 Mayıs 2024 olarak duyurdu.

KAYNAK: UŞAK HABER