Mahkeme, Uşak Merkez’den 24.880 metrekarelik tarla satıyor!

Mahkeme, Uşak Merkez’den 24.880 metrekarelik tarla satıyor!
GİRİŞ

Kentimizden tarla satışı yapacak olan Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, ilgilenenler için satış rakamını ve ihale tarihini açıkladı.

Resmi Gazete aracılığıyla yeni bir satışa karar veren Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, kentimizden yapacağı satışa ilişkin açıklama yaptı. Bir ilan yayınlayan Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, ‘2022/44 Satış Taşınmazın Gazete İlanı’ başlığıyla yayınlamış olduğu ilanda Merkez ilçede yer alan bir tarlayı satışa çıkardığını duyurdu. İlanda tarlanın özelliklerine ilişkin ayrıntılar veren Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, açık artırma usulü ile satış gerçekleştireceğini bildirdi.

Ara ara mahkemeye taşınan ‘ortaklık giderilmesi’ nedeniyle satış kararı alabilen mahkemelerden bu kez karar Uşak için geldi. Bir ilan vererek Uşak Merkez’den tarla satacağını duyuran Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, tarlanın kıymetini, mevkiini ve söz konusu taşınmazın açık artırmaya çıkacağı tarihi ilgilenenler için paylaştı.

UŞAK’TAN TARLA SATIŞA ÇIKIYOR

UYAP üzerinden ‘2022/44 SATIŞ’ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilecek olan bir taşınmaz satışı ilanı veren Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, tarla vasfındaki bir araziyi açık artırma usulü ile satacağını bildirdi. Tarlanın Uşak ilinin Merkez ilçesinin Susuzören Köyü’nde yer aldığını duyuran Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, tarlanın mevkiini Kocaöz olarak belirtti. Ada ve parseli de veren Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, 24.880,44 metrekarelik bu tarlanın 182 ada 55 parselde kayıtlı olduğuna dikkat çekti.

SATIŞ İÇİN İKİ ARTIRMA PLANLANIYOR

Arazinin yola cephesi olmadığını belirten Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, arazinin 2. sınıf kuru tarım arazisi olduğunu yayınladığı ilanla belirtti. Her yıl aralıksız olarak tarımsal üretim yapılmasının mümkün olduğu bu arazi için taban suyu ve tuzluluk problemi olmadığını belirten Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, sözk onuşu taşınmazın kıymetini 995 bin TL olarak açıkladı. Aynı zamanda tarladan yüzde 10 KDV alınacağını belirten Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, ilk açık artırmanın 6 Mart 2024 ile 13 Mart 2024 tarihlerinde saat 10.30’dan 10.30’a yapılacağını belirtti. İkinci açık artırma ise 14 Nisan – 19 Nisan 2024 tarihlerinde saat 10.30’da başlayıp, 10.30’da bitecek.

KAYNAK: UŞAK HABER