Milli Emlak duyurdu: Uşak Eşme’de 13 bin TL’ye satılık devlet arazisi satılacak

Milli Emlak duyurdu: Uşak Eşme’de 13 bin TL’ye satılık devlet arazisi satılacak
GİRİŞ

Hazine’ye ait olan taşınmazlar için harekete geçen Milli Emlak, Uşak’ta bulunan onlarca devlet arazisinin satışa çıkarılacağını duyurdu.

Milli Emlak duyurdu: Uşak Eşme’de 13 bin TL’ye satılık devlet arazisi satılacak - Yükselen kur, enflasyon ve diğer faktörler her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de rekor fiyatlandırmaların ortaya çıkmasına sebebiyet verdi. Bu durum hem sektör hem tüketiciler hem de ülke ekonomisi adına gittikçe daha da can sıkıcı bir hale gelmeye başlarken uygun fiyatlı gayrimenkul ilanlarının adeta tarihe gömülmesine yol açtı.

Birikimleri karşılığında uygun fiyatlı bir gayrimenkulün sahibi olabilmek adına güncel ilanları sık sık araştıran tüketicilerin ümitleri giderek tükenirken beklenen haber devlet tarafından geldi. Milli Emlak, Uşak’ta bulunan onlarca devlet arazisinin yok pahasına satışa sunulduğunu duyurdu.

usak-milli-emlak-arazi.jpg

UŞAK’TA MİLLİ EMLAK’TAN SATILIK ARAZİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Milli Emlak, yeni ilanları ile gündeme geldi. Uşak il sınırları içerisinde bulunan toplamda 30 arazi için satış kararının verilmiş olduğunu belirten kurum, detayları paylaştı.

Yüzde 20 indirim ve 24 ay vade imkanları ile devlet arazilerinin satın alınabileceğini belirten Milli Emlak, Uşak’ta bulunan araziler için eylül ayı içerisinde ihalelerin düzenleneceğini bildirdi.

usak-milli-emlak-arazi-1.jpg

MİLLİ EMLAK UŞAK SATILIK ARAZİ FİYATLARI

Milli Emlak tarafından düzenlenmiş olan güncel arazi satışı ilanlarına göre Uşak Eşme’ye bağlı olan toplamda 30 arazi satışa çıkarıldı. Arazilerin özellikleri ve ihale başlangıç fiyatları ise şu şekilde belirlendi:

  • 3.350 metrekarelik tarla 105 bin TL
  • 407 metrekarelik arazi 13 bin TL
  • 1.456,95 metrekarelik arsa 95 bin TL
  • 12.603 metrekarelik arazi: 320 bin TL
  • 1.115 metrekarelik arazi 34 bin TL
  • 1.200 metrekarelik tarla 30 bin TL
  • 3.346,20 metrekarelik tarla 52 bin TL

KAYNAK: UŞAK HABER